Connect with us

Ελλάδα

Αρσάκειο: Μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας από την οικογένεια του 15χρονου – «Πολύ σοβαρά ποινικά αδικήματα»

Published

on

Την ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου μέσω μήνυσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων θα ζητήσει η οικογένεια του 15χρονου που έπεσε θύμα bullying στο Αρσάκειο, όπως δήλωσε ο δικηγόρος, Σπύρος Δημητρίου.

Ο κ. Δημητρίου μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι «χθες παραλάβαμε τη δικογραφία και όσο κι αν το σχολείο προσπαθεί όλες αυτές τις ημέρες να υποβαθμίσει το περιστατικό, διακρίνω μέσα ποινικά αδικήματα πολύ σοβαρά, πλημμελήματα και κακουργήματα. Διάβασα μία ιατροδικαστική έκθεση από την εξέταση που διενεργήθηκε στο παιδί, βλέπω τραύματα στο λαιμό του. Το νήμα έχει διατρήσει το δέρμα και αυτό έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του».

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου, εντύπωση προκαλεί ότι κανένας από το σχολείο δεν επικοινώνησε με το παιδί και την οικογένειά του ώστε να ενημερωθεί για την υγεία και την ψυχολογική κατάστασή του.

Ακόμη, ανέφερε πως ο 15χρονος μαζί με μία συμμαθήτριά του είχαν αναλάβει προ ημερών ένα project σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό. Μετά το περιστατικό η καθηγήτρια ζήτησε από τον 15χρονο να προχωρήσει στο μοντάζ του βίντεο για το project, καθώς σύμφωνα με την ίδια ήταν το… σωστό timing. Ο μαθητής της απάντησε ότι το timing είναι άκυρο, με την καθηγήτρια να του λέει πως υπερβάλλει.

«Νομίζω πως ανησυχούν περισσότερο για τη φήμη του σχολείου, παρά για την υγεία του παιδιού», σχολίασε ο κ. Δημητρίου.

Ο δικηγόρος της οικογένειας ανέφερε πως το Αρσάκειο προσπαθεί να υποβαθμίσει το περιστατικό, καθώς σύμφωνα με την προσωπική του εκτίμηση το σχολείο προσπαθεί να αποφύγει το επιχειρηματικό πλήγμα που θα προκύψει από την απομάκρυνση των έξι ανήλικων μαθητών.

«Μιλάμε για έξι παιδιά που κινδυνεύουν να απομακρυνθούν από το σχολείο. Επιχειρηματικά αυτό είναι ένα πλήγμα. Εάν υποβαθμιστεί το περιστατικό και αναγκαστεί να απομακρυνθεί ο 15χρονος από το σχολείο, η ζημιά θα είναι πολύ μικρότερη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δημητρίου τόνισε πως η οικογένεια δεν πρόκειται να αφήσει να υποβαθμιστεί το περιστατικό και θα κινήσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.

Στο μεταξύ χθες συνεδρίασε ο Σύλλογος Διδασκόντων του Αρσακείου με τη διοίκηση του σχολείου σχετικά με την τυχόν απομάκρυνση των ανηλίκων που άσκησαν bullying σε βάρος του 15χρονου συμμαθητή τους, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε, έχει διακοπεί.

Ροή ειδήσεων

Advertisement