Connect with us

Ελλάδα

Εκλογές 2023: Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά

Published

on

Στα Χανιά βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου πραγματοποιεί ομιλία στην πλατεία Κατεχάκη στο ενετικό λιμάνι, δίπλα από το θέατρο «Μ. Θεοδωράκης».

Τα Χανιά είναι ο πρώτος σταθμός της προεκλογικής περιοδείας του πρωθυπουργού. Ο κ.Μητσοτάκης από την Κρήτη θα κηρύξει  την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους πολίτες των Χανίων και σημείωσε ότι από τα Χανιά που είναι οι ρίζες τού , του δίνει κουράγιο για τον εκλογικό αγώνα. Είπε ότι δεν επέλεξε τυχαία να μιλήσει σήμερα στα Χανιά αφού σήμερα επισκέφθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επισήμως προκηρύχθηκαν οι εκλογές.  Ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε και στους γονείς του με έναν συγκινητικό τρόπο λέγοντας ότι νιώθει σήμερα την παρουσία του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη στα Χανιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, αναφέροντας ότι δεν θα είναι μόνο η Κρήτη αλλά όλη η χώρα μπλέ. «Γιατί ο λαός δεν θέλει δεύτερη φορά συμφορά, αλλά προκοπή», τόνισε χαρακτηριστικά.  Ο κ. Μητσοτάκης, ανέλυσε τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης αναφέροντας, μεταξύ άλλων, την υβριδική απειλή στα σύνορα, την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποκατέστησε τις αδικίες που υπέστησαν οι συνταξιούχοι. Ζήτησε ισχυρή και αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία και δεσμεύτηκε ότι η οικονομία θα γίνει ακόμα πιο ισχυρή λέγοντας πώς με ισχυρή κυβέρνηση θα  έχουμε επενδυτική βαθμίδα και εδώ στα Χανιά. Ο πρωθυπουργός σημείωσε μάλιστα ότι ο ίδιος δεν έχει πει ποτέ ψέμματα ούτε έχει υποσχεθεί έργα που ποτέ δεν έγιναν.

Ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στον λόγο του και στα έργα που θα γίνουν στην Κρήτη. Όπως είπε θα παραδώσει νέο αυτοκινητόδρομο από τον Κίσσαμό έως τη Σητεία ενώ ανέφερε ότι θα γίνει ικαι νέος αερολιμένας στο νησί.

Μιλώντας για τις μεταναστευτικές ροές, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι έχουν μειωθεί και αναφέρθηκε με διθυραμβικά σχόλια για τον φράχτη στον Έβρο. Η Ελλάδα, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι σημείωσε.

 

Ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει την περιοδεία του στην Κρήτη το πρωί της Κυριακής, μεταβαίνοντας στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου στις 10:30 πμ, όπου αναμένεται να επισκεφθεί την πρότυπη μονάδα χαρουπιού που λειτουργεί στην περιοχή. Στη συνέχεια θα βρεθεί στην πόλη του Ρεθύμνου, όπου θα συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement