Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου-Πανηγυρίζουν με λαμπρότητα Ρίο, Λάγγουρας, Μιντιλόγλι και Ιτιές

Published

on

Διπλή γιορτή η σημερινή καθώς τιμάται η μεγάλη εορτή του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου καθώς επίσης είναι η Κυριακή του Θωμά.

Στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών πανηγυρίζουν με λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια οι φερώνυμοι Ιεροί Ναοί του Αγίου Γεωργίου στην συνοικία Λάγγουρα, στο Ρίο, στις Ιτιές και στο Μιντιλόγλι.
Μέσα σε αναστάσιμο πανευφρόσυνο κλίμα θα γιορταστεί και φέτος η λαμπρά εορτή του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, σε όλη την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, αφού πλήθος Ιερών Ναών και εξωκκλησίων είναι αφιερωμένα στον ένδοξο και καλλίνικο στρατιώτη του Ουρανίου Βασιλέως, Τροπαιοφόρο Γεώργιο.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Στον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου Ρίου, ο εορτασμός ξεκίνησε από χθες στις 7 το απόγευμα με τον Αρχιερατικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος προεξαρχόντος του Επίσκοπου Κερνίτσης κ. Χρύσανθου, ο οποίος και μίλησε. Σήμερα, το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά Θείου κηρύγματος υπό του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο ενώ στις 7 το απόγευμα θα ψαλεί ο εσπερινός και παράκληση.

Ο ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ

Μεγάλη θα είναι και η θρησκευτική πανήγυρη για τον δημοφιλή Άγιο Γεώργιο, στο Μιντιλόγλι όπου και δεσπόζει ο ομώνυμος ιερός ναός που έχει πολύχρονη ιστορία.
Η Ενορία του Αγίου Γεωργίου Μιντιλογλίου Πατρών, η οποία έχει την εξαιρετική ευλογία να κατέχει τμήμα του λειψάνου του Αγίου Γεωργίου πανηγυρίσει την μεγάλη αυτή εορτή. Χθες το απόγευμα τελέστηκε μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία στην οποία μίλησε ο Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Χατζής, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Γηροκομητίσσης Πατρών.
Σήμερα, 7:00 -10:30 θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και θα ακολουθήσει λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγ. Γεωργίου.
Στις 19:00 -20:00 θα τελεστεί ιερά παράκληση προς τον Άγιο Γεώργιο τον Ιαματικό και Θαυματουργό όπου θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Αγυιάς Πατρών.
Τμήμα των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου, θα υπάρχει για προσκύνηση στον Ιερό Ναό, κατά την διάρκεια όλων των Ιερών Ακολουθιών της Πανηγύρεως!
ΣΤΟΝ ΛΑΓΓΟΥΡΑ
Στον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου Λάγγουρα Πατρών, που βρίσκεται πλησίον στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, χθες το απόγευμα τελέστηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία όπου προέστη και μίλησε ο Αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κόρδας. Σήμερα το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία όπου θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Πατρών, Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος και στις 6:30- 7:30 το απόγευμα θα τελεστεί μεθέορτιος Εσπερινός και Παράκληση.
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΙΤΙΕΣ
Με κάθε εκκλησιαστική και θρησκευτική λαμπρότητα γιορτάζει από χθες ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου στις Ιτιές. Χθες το απόγευμα τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας & θείου κηρύγματος από τον πρωτοπρεσβύτερο π.Παναγιώτης Θωμά, ενώ σήμερα το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος από τον Αρχιμανδρίτη Προκόπιο Κόρδα. Στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί εσπερινός και παράκληση υπέρ υγείας των ασθενούντων μετά θείου κηρύγματος από τον Αρχιμανδρίτη Θεόκλητο Παντελίδη. Μετά το πέρας της Εσπερινού θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Γεωργίου συνοδεία Φιλαρμονικής δια των οδών ( Σουνίου – Λεύκας – Ταντάλου – Φιλοθέου – Ακτή Δυμαίων – Ιτεών – Ιερός Ναός). Μετά το πέρας της Λιτανείας το Χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Λεύκας θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς.

Ροή ειδήσεων

Advertisement