Connect with us

Ελλάδα

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικό «γύρισμα» με σηματωρό τις τράπεζες

Published

on

Με οδηγό τις τράπεζες επιχείρησε να βάλει φρένο στην πτωτική πορεία το Χρηματιστήριο Αθηνών, σβήνοντας τις αρχικές απώλειες, στη σκιά των ανησυχιών για τις αμερικανικές περιφερειακές τράπεζες.

Νωρίτερα, ο Γενικός Δείκτης παρότι βρέθηκε σε αρνητικό έδαφος για τρίτη διαδοχική ημέρα, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις, έγινε προσπάθεια να ανατραπεί το το αρνητικό κλίμα, που δημιουργήθηκε λόγω των τραπεζικών ανησυχιών που αναζωπυρώθηκαν στις ΗΠΑ, υπό το φως των αποτελεσμάτων της First Republic Bank.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,54% στις 1.096,42 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.096,42 μονάδων (+0,54%) και 1.079,13 μονάδων (-1,05%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 64,56 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 20,05 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 184,28 χιλ. τεμάχια αξίας 2,26 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης, παρά την αναβάθμιση από τον Standard & Poor’s, συνεχίζει τη διορθωτική κίνηση, με αποτέλεσμα να υποχωρεί στο -1,18% και τις 789 μονάδες, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 12 Απριλίου.Ο Γενικός Δείκτης έχει εισέλθει και επίσημα σε προεκλογική περίοδο, με τους επενδυτές να σπεύδουν να αποτιμήσουν όλα τα πιθανά σενάρια, ανάμεσα στα οποία κι αυτό της επαναληπτικής κάλπης στις αρχές Ιουλίου.

Η αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, όπως είναι εύλογο, έχει επαναφέρει τον πολιτικό κίνδυνο στο ταμπλό, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να χάνει τις στηρίξεις των 1.100 μονάδων και να οδεύει προς χαμηλότερα επίπεδα.

Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο Newmoney.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement