Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Tριήμερο Πρωτομαγιάς χωρίς «στίγμα»-Σε χαμηλά επίπεδα οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Πάτρας

Published

on

Στην περιοχή της Αχαΐας, σε επίπεδο επισκεψιμότητας αλλά και εσόδων στον τουρισμό, το τριήμερο της πρωτομαγιάς θα κυλήσει υποτονικά. O νομός αναμένει ουσιαστικά την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου από τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, μέσα από τις πρώτες αφίξεις τουριστών στο Αεροδρόμιο του Αράξου αλλά και το λιμάνι της Πάτρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, Ανατολική Αιγιάλεια και Καλάβρυτα θα έχουν σχετικά ικανοποιητικές πληρότητες για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Η ζήτηση σε επίπεδο εσωτερικού τουρισμού επεκτείνεται ειδικά για τις περιοχές αυτές μέσα στο Μάιο, έως και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με εξαίρεση το Σαββατοκύριακο μετά την Πρωτομαγιά (6-7/5/2023) και τις εκλογές (20-21/5/2023).

Η. ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Πάτρας Ηλίας Μεντζελόπουλος δήλωσε στην «Γ» πως ενόψει του τριημέρου της Πρωτομαγιάς στα ξενοδοχεία της αχαϊκής πρωτεύουσας παρατηρείται μια κινητικότητα. «Υπάρχει κινητικότητα για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, οι κρατήσεις καταγράφουν αύξηση κατά 20-30% και αυτό είναι συνάρτηση και με το πόσο κοντά ήταν το Πάσχα που πέρασε. Ωστόσο, έχουμε κρατήσεις περισσότερες από τώρα για το επόμενο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος» μας είπε.

ΤΕΛΟΣ ΜΑΪΟΥ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Στα τέλη Μαΐου προσδιορίζεται η έναρξη της θερινής τουριστικής σεζόν με τους τουρίστες από το εξωτερικό. Αιγιαλεία (Ανατολική και Δυτική) και Δυτική Αχαΐα έχουν ήδη ικανοποιητικές κρατήσεις, στο 80% περίπου, για την περίοδο υψηλής ζήτησης, μετά τα μέσα Ιουλίου μέχρι και τα τέλη Αυγούστου.

Στο ενδιάμεσο, Ιούνιος και Ιούλιος, έως τις 16/7/2023) οι πρώτες κρατήσεις είναι σχετικά περιορισμένες, χωρίς να αποκλείεται όμως μια πιθανή θετική έκπληξη, με αύξηση των διανυκτερεύσεων από Ελλάδα αλλά κυρίως από το εξωτερικό καθώς επιστρέφουν σταδιακά, εδώ και μια διετία, τουρίστες από χώρες της Ε.Ε. που διέκοψαν την επαφή τους με την περιοχή κατά την περίοδο της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Χρήστο Kανελλή οι περιοχές Ακράτας (Πλάτανος) και Διακοπτού στα Ανατολικά έχουν αυξημένες κρατήσεις για την Πρωτομαγιά ενώ επισκέπτες αναμένονται μόνο σε Σελιανίτικα και Λόγγο για την Δυτική Αιγιάλεια.

Στην Δυτική Αχαΐα το ενδιαφέρον για κράτηση, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Δημήτρη Διαμαντόπουλο, υπολογίζεται στο τέλος Μαΐου καθώς τα μεγάλα ξενοδοχεία στην περιοχή είναι κλειστά. «Το άνοιγμα θα γίνει στο τέλος Μαΐου καθώς συνδυάζονται με τις πρώτες πτήσεις στο Αεροδρόμιο Αράξου. Για την Πρωτομαγιά, η Δυτική Αχαΐα δεν αποτελεί προορισμό».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων Κώστας Δαφαλιάς επισημαίνει πως αρχής γενομένης από το τριήμερο της Πρωτομαγιάς (29-30/4/2023 και 1/5/2023), το Σαββατοκύριακο 13 -14/5/2023 αλλά και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (3-5/6/2023) που ολοκληρώνεται ουσιαστικά η τουριστική περίοδος για τα ορεινά, τα καταλύματα στα Καλάβρυτα θα είναι σχεδόν γεμάτα. Ο επίλογος μάλιστα της σεζόν, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, θα είναι ιδανικός για τα Καλάβρυτα καθώς -λόγω της διοργάνωσης του τριήμερου καλοκαιρινό φεστιβάλ Helmos Mountain που διοργανώνει το Χιονοδρομικό- αναμένεται πληρότητα 100%.

Σε αντίθεση με την Αχαΐα, για το τριήμερο της πρωτομαγιάς, άλλοι νομοί της Πελοποννήσου, Μεσσηνία και Λακωνία, έχουν πληρότητα 100% με όλα τα διαθέσιμα καταλύματα σε Μονεμβασιά, Αρεόπολη, Γύθειο, Μάνη, Πύλο, Καλαμάτα να έχουν κλείσει πριν το Πάσχα ενώ πάνω από 90% των κρατήσεων έχουν ήδη γίνει για Ιούλιο και Αύγουστο.

==

Ροή ειδήσεων

Advertisement