Connect with us

Πολιτική

Σε θέση μάχης στη ΝΔ για να αποφύγουν στραβοπατήματα της τελευταίας στιγμής

Published

on

Με τον εαυτό της αναμετράται η Νέα Δημοκρατία στο δρόμο προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου και λαμβάνει τα μέτρα της για να αποφύγει «φάουλ» όπως του Σπύρου Πνευματικού, που μπορούν να της κοστίσουν εκλογικά.

Η υπόθεση του Σπύρου Πνευματικού κινητοποίησε την Πειραιώς, με στελέχη να αναφέρουν πως θα μπορούσαν να την πάθουν όπως στον ΣΥΡΙΖΑ που λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, οι δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου προκάλεσαν την οργή των επαγγελματιών κάτι που αποτυπώθηκε και στην κάλπη.

Προσοχή στο τι θα λέτε …

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρεί ότι το διάστημα των δύο εβδομάδων που απομένει μέχρι την κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο και θα πρέπει τα στελέχη που βγαίνουν μπροστα να είναι πολύ προσεκτικά για να αποφύγουν την «πατάτα».

Τα στελέχη της ΝΔ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά όταν μιλούν δημόσια ή παρεμβαίνουν σε τηλεοπτικά πάνελ και εάν δεν γνωρίζουν καλά ένα θέμα, το καλύτερο θα είναι να μην τοποθετούνται.

Οι οδηγίες που έχουν δοθεί από τον γραμματέα της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη, και τους επιτελείς του κ. Μητσοτάκη, είναι πολύ σαφείς και συγκεκριμένες, οι πάντες ελέγχονται για τα λεγόμενά τους, δεν επιτρέπεται καμία παραφωνία, ενώ τυχόν λάθη δεν συγχωρούνται.

Οι γαλάζιοι «σκληροπυρηνικοί»

Η Πειραιως ρίχνει στην εκλογική αρένα έμπειρα στελέχη που από τη μια ξέρουν πως να τοποθετηθούν και από την άλλη μπορούν να περιορίσουν τυχόν διαρροές «γαλάζιων» ψηφοφόρων.

Στην εμπροσθοφυλακή βρίσκονται πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ και πρώην υπουργοί έσε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου η ΝΔ αναμετράται όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ, αλλά με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου και το κόμμα «ΝΙΚΗ» του Δημήτρη Νατσιού. Το επόμενο Σαββατοκύριακο μία εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες θα επισκεφθούν το νομό Καστοριάς ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και ο Νίκος Χαρδαλιάς. Στο συγκεκριμένο νομό η ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου είχε απώλεια 4 μονάδων σε σχέση με το 2019, ενώ η Ελληνική Λύση πήρε 5,06% και η Νίκη 3,91%.

Επίσης ο πρώην υπουργός εσωτερικών και έμπειρος πολιτικός Μάκης Βορίδης, θα επισκεφθεί το νομό Πιερίας όπου το κόμμα του κ. Νατσιού στις πρώτες εκλογές έλαβε το πιο υψηλό ποσοστό:7,46%, ενώ η ΝΔ έχασε πάνω από έξι μονάδες με τον Κυριάκο Βελόπουλο να πλησιάζει το 8%. Ο κ. Βορίδης «χρεώθηκε» ακόμη τους νομούς του Κιλκίς και της Φλώρινας.

Οι κυνικές δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού για τους καρκινοπαθείς προκάλεσαν θυελλα αντιδράσεων και οδήγησαν στην καρατόμησή του από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τον άρρωστο αν πάμε και του πούμε ότι δεν έχει νόημα να κάνουμε αυτό για σας. Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή», είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβανόμενος ότι το θέμα πήρε διαστάσεις, «έκοψε» τον κ. Πνευματικό από τις εκλογές. Προηγήθηκε τηλεφώνημα του γραμματέα της ΝΔ Παύλο Μαρινάκι στον κ. Πνευματικό, ο οποίος τον επέπληξε.

Από την Αιδηψό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα σε όλα τα στελέχη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά για να μην έχουν την ίδια τύχη με τον κ. Πνευματικό.

Ροή ειδήσεων

Advertisement