Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Τριήμερη κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες

Published

on

Eκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ. Σύμφωνα με την προειδοποίηση, ασταθείς αέριες μάζες από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια σε συνδυασμό με αβαθές χαμηλό κινούμενο από τις ακτές της Αφρικής προς το Αιγαίο θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας από αύριο Παρασκευή (16-06-2023) έως και την Κυριακή (18-06-2023). Βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας συμπεριλαμβανομένων και νησιωτικών περιοχών, ενώ τα έντονα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι περιοχές όπου προβλέπονται έντονα φαινόμενα είναι:

Την Παρασκευή (16-06-2023), η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η δυτική και κατά τόπους η κεντρική Μακεδονία, η δυτική Θεσσαλία, πιθανώς η βορειοδυτική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τα νησιά του Ιονίου.

Το Σάββατο (17-06-2023), η κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα η περιοχή της Χαλκιδικής), η ανατολική Μακεδονία , η Θράκη, η Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), η Εύβοια, η κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής), η βόρεια Πελοπόννησος, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή (18-06-2023), τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τμήματα της Χαλκιδικής, της ανατολικής Θεσσαλίας, των Σποράδων και της Εύβοιας.

Νωρίτερα, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς είχε ενημερώσει πως έρχεται έκτακτο δελτίο, σημειώνοντας: «Θα ενταθεί έως την Κυριακή η αστάθεια και θα ακολουθήσει έκτακτο. Παρουσιάζονται τα ύψη υετού, ενώ είναι εμφανείς οι ευοίωνες προοπτικές της ερχόμενης εβδομάδος».

Μια όχι και τόσο συνηθισμένη για την εποχή κακοκαιρία καταφτάνει στη χώρα μας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ειδικότερα, ένα κύμα κακοκαιρίας μετατοπίζεται από την Ιταλία και θα απασχολήσει τη χώρα μας από τις επόμενες ώρες και από τα δυτικά προς τα ανατολικά. «Είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό που σχηματίζεται σε γεωμετρικά πλάτη όπου δεν συνηθίζεται αυτή την εποχή να βλέπουμε τόσο οργανωμένα κύματα κακοκαιρίας, παρόλα αυτά το σύστημα έχει ήδη δημιουργηθεί και θα απασχολήσει την Ελλάδα με χαρακτηριστικά τις βροχές, τις τοπικά ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και τα προγνωστικά θέλουν μεγάλο όγκο νερού», εξήγησε.

Η κακοκαιρία θα απασχολήσει πολλές περιοχές της χώρας μας τα επόμενα 24ωρα και εκτιμάται πως το Σάββατο θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, το κύμα κακοκαιρίας θα κρατήσει μέχρι και τη Δευτέρα περίπου, ενώ στη συνέχεια αλλάζει και πάλι ο καιρός, καθώς από την περιοχή της Αφρικής θα έρθουν αρκετά θερμές αέριες μάζες από Τρίτη και στη συνέχεια με τον υδράργυρο να ανεβαίνει. Θα βλέπουμε θερμοκρασίες 35 και 37 βαθμούς και με αυτές τις θερμοκρασίες θα πάμε στις εκλογές.

Ροή ειδήσεων

Advertisement