Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στον Εισαγγελέα Καλαμάτας τα μεσάνυχτα οι 9 συλληφθέντες

Published

on

Το πρωί της Παρασκευής στις 08:30 αναμένεται τελικά να ξεκινήσει η μεταφορά στη δομή της Μαλακάσας για τους διασωθέντες του ναυαγίου με τους 78 νεκρούς σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου.
Ανάμεσά τους είναι και κάποιοι ανήλικοι που θα μεταφερθούν αρχικά στη Μαλακάσα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε δομές ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, έως αργά το βράδυ της Πέμπτης το Λιμενικό Σώμα προχωρούσε τις απαραίτητες διαδικασίες προανάκρισης προκειμένου να καταγραφούν οι διασωθέντες αλλά και για να φανεί ποιοι από αυτούς πιθανόν να εμπλέκονται ως διακινητές. Μάλιστα, έχουν ήδη γίνει εννέα συλλήψεις και το βράδυ της Πέμπτης (15/6) οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Πρόκειται για τα οκτώ άτομα που είχαν προσαχθεί νωρίτερα καθώς και για ένα ακόμη άτομο. Στο μεταξύ με βάση νέα στοιχεία από την Αίγυπτο φαίνεται ότι ξεκίνησε το μοιραίο αλιευτικό και στη συνέχεια αφού έκανε στάση στη Λιβύη συνέχισε με προορισμό την Ιταλία, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Ναυτιλίας. Μάλιστα, το αλιευτικό έφυγε άδειο από την Αίγυπτο και πήρε τους μετανάστες από το Τομπρούκ της Λιβύης.

Σημειώνεται ότι αρχικά είχε αναφερθεί πως ανάμεσα στους στους συλληφθέντες βρισκόταν και ο καπετάνιος του πλοίου ο οποίος εικάζεται πως ήταν ένας από τους διακινητές.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement