Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ναυάγιο Ζακύνθου: Η αποκαρδιωτική σύγκριση ΦΩΤΟ των 10 τελευταίων ετών

Published

on

Η κακοκαιρία που έπληξε τον περασμένο μήνα την Ζάκυνθο, ανέδειξε, για μία ακόμη φορά, την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο «Παναγιώτης», το πλοίο στην παραλία Ναυάγιο.

Η άμμος έχει σκεπάσει σε μεγάλο βαθμό το κουφάρι του πλοίου, το οποίο για δεκαετίες έχει αφεθεί έρμαιο των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, ειδικά τον χειμώνα, στην περιοχή.

 Προβληματισμένοι είναι όλοι στη Ζάκυνθο για το μέλλον του ναυαγίου «Παναγιώτης», το οποίο βρίσκεται στον όρμο του Ναυαγίου, καθώς η πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε το νησί προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερες φθορές στο σκαρί, κόβοντάς το κυριολεκτικά στη μέση.

Όπως φαίνεται πλέον σε φωτογραφίες που ήρθαν πρόσφατα στο φως είναι ορατές μόνο η πρύμνη και η πλώρη του «Παναγιώτη» με την εικόνα να μην θυμίζει σε τίποτα το πολυφωτογραφημένο αξιοθέατο που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

Μάλιστα η εικόνα είναι αποκαρδιωτική ακόμα και αν συγκριθεί με την κατάσταση στην οποία ήταν το σκαρί του πλοίου πριν δύο χρόνια ή ακόμα και το καλοκαίρι.

Ναυάγιο Ζακύνθου: Η αποκαρδιωτική σύγκριση ΦΩΤΟ των 10 τελευταίων ετών

Ο Γιώργος Στασινόπουλος, δήμαρχος Ζακύνθου, μίλησε στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» του Mega: «είναι το πιο φωτογραφημένο μέρος στην Ελλάδα μετά την Ακρόπολη και τώρα είμαστε στα όρια του καιρού και να μην υπάρχει ναυάγιο. Είμαστε οριακά να το εξαφανίσει η θάλασσα. Εάν δεν πάρουμε σοβαρές αποφάσεις, θα το χάσουμε. Πρέπει να δοθούν οι ευθύνες σε κάποιον ώστε να το φτιάξει. Εμείς θέλουμε να το αναλάβουμε».

«Πρέπει να μας δώσει το δικαίωμα το κράτος να παρέμβουμε. Είμαστε σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο για να πάρουμε όλες τις αδειοδοτήσεις. Αν μας δώσει τις άδειες και την ελευθερία να μπορέσουμε να κινηθούμε, εμείς αύριο το πρωί είμαστε έτοιμοι. Να τρέξουν οι διαδικασίες έτσι ώστε το καλοκαίρι να μπορεί πάλι και ο τουρίστας και ο επισκέπτης να έρθει να δει και να απολαύσει αυτή την πανέμορφη παραλία».

Ροή ειδήσεων

Advertisement