Connect with us

Ελλάδα

Δολοφονία στην Κω: Τα ερωτήματα και τα στοιχεία που θα «ξεκλειδώσουν» το έγκλημα

Published

on

Το παζλ των στοιχείων της υπόθεσης της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια στην Κω επιχειρούν να συνθέσουν οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Τα στοιχεία που αναμένεται να «δείξουν» τον δολοφόνο είναι η εξέταση DNA στα νύχια της σορού της 27χρονης αλλά και το κινητό τηλέφωνο της Αναστάζια. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν η γυναίκα να πάλεψε με τον δράστη και γι’ αυτό να υπάρχει γενετικό υλικό του στα νύχια της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 27χρονη δεν φαίνεται να ξυλοκοπήθηκε πριν από τον θάνατό της καθώς δεν έχουν εντοπιστεί κατάγματα ή άλλα τραύματα. Ακόμη, θολό παραμένει το σημείο εάν έπεσε θύμα βιασμού. Σημειώνεται ότι, η 27χρονη, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα πέθανε από ασφυξία, χωρίς ωστόσο να έχει απαντηθεί το πώς προκλήθηκε αυτή.

Το λερωμένο μπλουζάκι στο σπίτι του 32χρονου

Παράλληλα αναμένονται και τα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα αν υπάρχουν αποτυπώματα στις σακούλες με τις οποίες ήταν τυλιγμένη η σορός της 27χρονης αλλά και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στο υλικό που συνέλεξαν οι αστυνομικοί από το σπίτι του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού αλλά και το δωμάτιο της Αναστάζια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, στο σπίτι του 32χρονου έχει βρεθεί ένα λευκό γυναικείο μπλουζάκι λερωμένο πιθανότατα με αίμα. Γι’ αυτό οι αστυνομικοί ερευνούν εάν είναι το ίδιο που φορούσε η 27χρονη το βράδυ της εξαφάνισης της. Τα υπόλοιπα ρούχα της γυναίκας δεν έχουν εντοπιστεί από την αστυνομία.

Σύμφωνα με το Mega, η σορός της κοπέλας εντοπίστηκε με την ασημί τσάντα που είχε μαζί της χωρίς τα ρούχα της, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα.

Ψάχνουν την διαδρομή που ακολούθησε η 27χρονη

Σε αυτή την φάση οι αστυνομικοί επιχειρούν να συνθέσουν και το χρονοδιάγραμμα με τα γεγονότα εκείνης της ημέρας. Από αυτό το χρονοδιάγραμμα θα απαντηθεί πού και πότε δολοφονήθηκε η άτυχη Αναστάζια.

«Μέχρι τώρα έχουμε στοιχεία που δείχνουν ότι η 27χρονη πήγε στο σπίτι του κατηγορούμενου και από εκεί και πέρα χάνονται τα ίχνη της. Δυστυχώς τα ευρήματα από την σορό του θύματος και το σημείο απόκρυψής της ήταν λιγοστά λόγω του νερού και της πολυήμερης παραμονής στον χώρο»,  ανέφεραν στον ΑΝΤ1 αστυνομικές πηγές.

Απαντήσεις θα δώσουν και τα κινητά τηλέφωνα γι’ αυτό και οι αστυνομικοί ψάχνουν τα στίγματα των τηλεφώνων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, που υπάρχουν στην περιοχή. Στο μικροσκόπιο μπαίνει και το κινητό της 27χρονης το οποίο εντοπίστηκε σε ένα τρίτο σημείο. Δηλαδή δεν ήταν ούτε στο σπίτι του 32χρονου ούτε στο σημείο που βρέθηκε η σορός της άτυχης γυναίκας. Το κινητό, σύμφωνα με το Mega, εντοπίστηκε αρκετές ημέρες νωρίτερα από πολίτη, ο οποίος πέταξε την κάρτα sim. Όταν ο άνθρωπος αυτός διαπίστωσε ότι μία γυναίκα ήταν αγνοούμενη έδωσε το περασμένο Σάββατο το κινητό τηλέφωνο στην αστυνομία. Τώρα οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι ότι μπορούν να ανακτήσουν κρίσιμα στοιχεία που χρειάζονται από την συσκευή χωρίς την κάρτα sim.

Το μυστήριο με τον τόπο του εγκλήματος

Οι αστυνομικοί θα πρέπει να απαντήσουν εάν και πως η Αναστάζια βγήκε από το σπίτι του 32χρονου στο Μπαγκλαντές. Τόσο ο 32χρονος όσο και ο συγκάτοικος του υποστηρίζουν ότι η γυναίκα έφυγε ζωντανή από το σπίτι.

Στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας φαίνεται η 27χρονη να μπαίνει στο σπίτι ζωντανή μαζί με τον 32χρονο αλλά δεν υπάρχουν εικόνες που να την δείχνουν να βγαίνει από αυτό. «Υπάρχουν τυφλά σημεία από τα οποία θα μπορούσε να μεταφέρει κάποιος την κοπέλα νεκρή ή να την οδηγήσει σε άλλο σημείο ζωντανή και κατόπιν να γίνει εκεί ό,τι έγινε», είπε στον Alpha ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Το εγκαταλελειμμένο σπίτι

Την Τρίτη ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες σχετικά με ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι που είναι πολύ κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η 27χρονη. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, η 27χρονη ήταν πιθανό να δολοφονήθηκε σε αυτό το εγκαταλελειμμένο σπίτι και στη συνέχεια ο δολοφόνος την μετέφερε στο σημείο όπου εντοπίστηκε το πτώμα.

Ωστόσο, πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν πως τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών δεν θεωρούν αυτό το σενάριο ως το πιθανότερο.  Πρόκειται για ένα σπίτι το οποίο είχε ελεγχθεί αρχικά από κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας κατά τη διάρκεια των ερευνών για την εξαφάνιση της 27χρονης.

Ωστόσο, ο «ρόλος» του σπιτιού δεν βρίσκεται στο «κάδρο» των ερευνών του Ανθρωποκτονιών για την υπόθεση. Έμπειροι αξιωματικοί εκτιμούν πως ο ή οι δράστες δεν είχαν λόγο για να πάνε την 27χρονο στο συγκεκριμένο σπίτι. Εικάζουν πως επειδή ο 32χρονος (και ενδεχομένως και κάποιος συνεργός του) ήταν εργάτης γης, ενδεχομένως να απέκτησε πρόσβαση σε κάποιο αγροτικό αυτοκίνητο και με αυτόν τον τρόπο να μετέφερε την 27χρονη στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρή.

Όπως έγραψε από το enikos.gr, οι αρχές εκτιμούν ότι ο ή οι δράστες είχαν άμεση πρόσβαση σε αυτοκίνητο και έτσι κατάφεραν να βγάλουν το πτώμα από το πίσω μέρος του σπιτιού του 32χρονου, όπου υπάρχει έξοδος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement