Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανδρέας Ρέγκλης: «Θα αγωνιστώ για την υπεράσπιση του δικαίου και της κοινωνίας»

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Πλεύσης Ελευθερίας» στην Αχαΐα εξηγεί στη «Γ» τους λόγους που τον ώθησαν να ασχοληθεί με την πολιτική και την τιμητική επιλογή του από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Published

on

Συνέντευξη στον Διονύσιο Ζακυνθινό

Στη μάχη για να κατακτήσει μια θέση στα έδρανα του Κοινοβουλίου, προκειμένου να συνεχίσει να υπερασπίζεται το δίκαιο και τα δικαιώματα των πολιτών, έχει ριχτεί ο γνωστός Πατρινός δικηγόρος Ανδρέας Ρέγκλης, ο οποίος με απόφαση της προέδρου της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωής Κωνσταντοπούλου έχει τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Αχαΐας.

Ο κ. Ρέγκλης μιλά στη «Γ» για την απόφασή του να αποδεχθεί την πρόταση και να ηγηθεί της «Πλεύσης Ελευθερίας» στον νομό Αχαΐας και καλεί τους ψηφοφόρους να του δώσουν τη δύναμη για να συνεχίσει να υπερασπίζεται το δίκαιο των πολιτών.

-Κύριε Ρέγκλη, γιατί αποφασίσατε να συμπλεύσετε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου σε αυτές τις εκλογές;

Με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου έχουμε μια κοινή αφετηρία ως μάχιμοι δικηγόροι και οι δύο και έχουμε αναπτύξει εδώ και χρόνια μια σχέση αλληλοεκτίμησης και σεβασμού. Μας ενώνουν πολλά κοινά και πρωτίστως η ανάγκη υπεράσπισης του δικαίου στην κοινωνία μας. Ύστερα λοιπόν από 20 χρόνια μάχιμης δικηγορίας και με πλήρη επίγνωση του ρόλου που ενδεχομένως θα κληθώ να διαδραματίσω, αποδέχθηκα την πρόταση της προέδρου της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωής Κωνσταντοπούλου, να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο του κόμματός της στον νομό και μάλιστα στην ιδιαίτερα τιμητική θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Καθώς, λοιπόν, όλα αυτά τα χρόνια είτε εντός είτε εκτός δικαστικών αιθουσών αντιπολιτεύτηκα με συνέπεια το άδικο, υπερασπιζόμενος το δίκαιο, θεώρησα ότι ήρθε η ώρα να συμπλεύσω στην προσπάθεια να υπάρξει στη Βουλή μία πραγματική και δυναμική «αντιπολίτευση υπεράσπισης» των πολιτών. Είμαι αποφασισμένος να εργαστώ σκληρά για να προσφέρω στους συμπολίτες μου, να αναδείξω τα προβλήματα της Αχαΐας τα οποία είναι πολλά και να υπερασπιστώ τα συμφέροντά τους.

– Ο Πριόλιθος χάρισε την πρωτιά στην «Πλεύση» Ελευθερίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ποιος είναι ο εκλογικός στόχος του κόμματος από την κάλπη της 25ης Ιουνίου για την Αχαΐα;

Η «Πλεύση Ελευθερίας» διεκδικεί την ψήφο των πολιτών της Αχαΐας την Κυριακή, ώστε να αντλήσει δύναμη για να μπορεί να κάνει πράξη τις προγραμματικές της θέσεις και να έχει λόγο στη Βουλή. Στοχεύουμε σε αυτές τις εκλογές όχι μόνον ο Πριόλιθος αλλά και άλλες περιοχές της Αχαΐας να στείλουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα και να δώσουν «ζωή στη Βουλή». Με τη δύναμή τους οι πολίτες μπορούν να μας αναθέσουν την υπεράσπιση της κοινωνίας καθώς η επόμενη Βουλή περισσότερο από ποτέ χρειάζεται αντιπολίτευση. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Πάτρα εξέφρασε την πεποίθηση πως η Αχαΐα θα χαρίσει μια έδρα στην «Πλεύση Ελευθερίας». Αυτός είναι ο εκλογικός μας στόχος και όλοι μαζί τα στελέχη της Πλεύσης αγωνιζόμαστε για να φθάσουν οι προτάσεις της σε κάθε γωνιά του νομού και να πείσουμε τους πολίτες να μας δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης με τη δέσμευση ότι θα καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να τους εκπροσωπήσουμε επάξια. Ξεκινάμε έναν αγώνα ώστε μέσα από ουσιαστικές δράσεις, εντός και εκτός Βουλής, να συμβάλλουμε ώστε να μην χάσει ο κόσμος την κατοικία του, να μην έχει ανάγκη από επιδότηση για να εξασφαλίσει τα αναγκαία προς το ζην, να μην θεωρεί την μοίρα του προδιαγεγραμμένη και άνευ ελπίδας καμιάς.

-Ποιος θα είναι ο ρόλος της «Πλεύσης Ελευθερίας» την επόμενη μέρα;
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει δηλώσει πως τα μέλη της κοινοβουλευτικής της ομάδας που θα εκλεγούν την Κυριακή θα είναι οι φύλακες-φρουροί των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών. Αυτόν τον ρόλο διεκδικώ και εγώ προσωπικά από τους ψηφοφόρους της Αχαΐας. Θα αγωνιστώ λόγω και έργω, με την εμπειρία μέσα από τον επαγγελματικό μου βίο και όχι ως «τέκνο» κομματικού σωλήνα, για να ανακόψω κάθε νομοσχέδιο της ντροπής, κάθε τροπολογία της νύχτας. Στην «Πλεύση Ελευθερίας» επιθυμούμε να αποτελέσουμε ένα τείχος προστασίας των πολιτών που τόσο έχουμε ανάγκη. Θα είμαστε κάθε μέρα και ώρα του χρόνου στη Βουλή, με σκληρή δουλειά για να υπερασπιστούμε το δίκαιο και για να φέρουμε ξανά την κοινωνία στο Κοινοβούλιο. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της αναβάθμισης της ψηφιακής πλατφόρμας του κόμματος όπου οι πολίτες, θα έχουν την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στην εξουσία, θα μπορούν να παρεμβαίνουν και να καταθέτουν τα αιτήματά τους και εμείς θα είμαστε η φωνή τους.
Το μέλλον ανήκει στις ζώσες και τις επόμενες γενιές, πρωτίστως στις νέες γενιές, που δικαιούνται να αξιώνουν δημοκρατία, ελευθερία, ευημερία, ισότητα, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και σεβασμό στα δικαιώματά τους, που δικαιούνται να γνωρίζουν την αλήθεια για τα γεγονότα που διαμορφώνουν τις ιστορικές παραμέτρους της ζωής τους. Αγωνιζόμαστε για ένα μέλλον με δημιουργική και δημοκρατική συμμετοχή, με διαφάνεια και αξιοκρατία. Με πράξεις, με συνέπεια, με ευθύνη.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
Ο Ανδρέας Ρέγκλης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Ιανουαρίου 1979. Γιος του αντιστρατήγου ε.α. Θεόδωρου Ρέγκλη, καταγόμενου από την Δήμητρα Ηλείας και της Αντωνίας Γεωργιουδάκη, από τη Σκεπαστή Μυλοποτάμου Ρεθύμνου Κρήτης. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του

Ροή ειδήσεων

Advertisement