Connect with us

Ελλάδα

Κουτσούμπας από Θεσσαλονίκη: Να στείλουμε τα ακροδεξιά και ναζιστικά κόμματα να πνιγούν στον Θερμαϊκό

Published

on

Την τελευταία του προεκλογική συγκέντρωση δύο ημέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου πραγματοποίησε το ΚΚΕ στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητή τον γ.γ. του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Ο λαός έχει μια μεγάλη ευκαιρία, όλα τα σημάδια, όλα τα μηνύματα που έχουμε η μεγάλη συγκέντρωση της Αθήνας, της Πάτρας, της Λαμίας και σήμερα της Θεσσαλονίκης, δείχνουν ότι ο λαός μας μπορεί να ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά το ΚΚΕ, να ψηλώσει το μπόι του στην κάλπη, με ένα ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό με μεγαλύτερο ποσοστό και πολλούς βουλευτές», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό της Θεσσαλονίκης «να εκλέξει ξανά μετά από 15 χρόνια» δεύτερο βουλευτή στην Α’ Θεσσαλονίκης και να «στείλει στον αγύριστο το ακροδεξιό μόρφωμα του Βελόπουλου».

«Να είναι το ΚΚΕ τρίτο κόμμα. Θα είναι μεγάλη κατάκτηση για τον λαό και παρακαταθήκη για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Αποκαλύφθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο το κοινό πρόγραμμα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ μέσα από την έκθεση της Κομισιόν, πρόγραμμα που επιβεβαίωσε με την σταθερή κυβέρνηση θα υπάρχει και μία συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση», είπε επίσης ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Αποδείχθηκε επίσης με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο έχουν δημιουργήσει μια σειρά από κόμματα μίας χρήσης που σήμερα υπάρχουν και αύριο δεν ξέρεις κανείς που θα είναι. Κόμματα που δεν ξέρεις ούτε καν τι ακριβώς υποψήφιους έχουν, ούτε τι πρόγραμμα τις περισσότερες φορές», προσέθεσε.

«Ήδη από την επόμενη εκλογών επιβεβαιώθηκε ότι το ΚΚΕ θα είναι παρών και ήμασταν εκεί» και αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις που πρωτοστάτησε το ΚΚΕ και το χαρακτήρισε τη «μόνη 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση όχι στα λόγια αλλά στην πράξη».

«Την ώρα που αμέσως μετά τις εκλογές του Μάη ο ΣΥΡΙΖΑ έσπερνε την αντιπολίτευση και είχαν ξαμολυθεί μέλη και στελέχη του βρίζοντας τον κόσμο και λέγοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Το ΚΚΕ είπε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα γεννά δυσκολίες αλλά υπάρχει ελπίδα. Μπορεί να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερα το ΚΚΕ».

«Αποδείξαμε ότι είμαστε οι μόνοι που δεν τρομάζουμε και δεν φοβόμαστε», είπε ακόμα ο Δημήτρης Κουτσούμπας και χαρακτήρισε το «ΚΚΕ εγγυηση για τον λαό για την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ».

«Με το ΚΚΕ μπροστά ο λαός έχει τη δύναμη να τους σαρώσει όλους. Θα ηγηθούμε της εργατικής λαϊκής πάλης απέναντι στη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, στην αντιδραστική πολιτική της ΕΕ», προσέθεσε και όπως είπε «πεισμώνουμε γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στον λαό».

Ακόμα όπως είπε οι «μόνες στιγμές που πραγματικά στριμώχτηκε, δυσκολεύθηκε η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν όταν ο λαός βγήκε μπροστά με τους κομμουνιστές».

«Ας μην έχουν σιγουριά και ύφος χιλίων καρδιναλίων εκεί στη ΝΔ ότι κάνουν έναν αντιλαϊκό περίαπτο. Τέτοιο είχαν και οι ΔΑΠιτες και στις  σχολές και είδαμε τι έπαθαν από του ΚΝΗτες από την Πανσπουδαστική από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Εδώ υπάρχει ΚΚΕ», είπε ακόμα ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξαπέλυσε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν προσπαθούμε να κρυφτούμε πίσω από γενικά τσουβαλιάσματα περί συντηριτικοποίησης. Δεν είναι λίγο αργά για δάκρυα από όσους τα λένε αυτά όπως κυρίως ΣΥΡΙΖΑ», είπε αρχικά.

«Δεν έπρεπε να τα έχει σκεφτεί όλα αυτά πριν βαφτίσει τους φασίστες, τους υποστηρικτές των δολοφόνων, εγκληματιών, χρυσαυγιτών ‘περιπλανημένους’. Δεν έπρεπε να τα έχει σκεφτεί όλα αυτά πριν συντρίψει τις ελπίδες πολλών με ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο. Τι περίμενε; Με σύμβολο τον Μαρατζίδη και πρωτοπαλίκαρο τον δεξιό Αντώναρο μετά από μία τετραετία αγκαλίτσα με τον ακροδεξιό Καμμένο. Περίμενε να γίνουν έτσι πιο προοδευτικοί οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ», προσέθεσε.

Όπως είπε το ΚΚΕ δεν αποδέχεται ότι ο ελληνικός λαός συντηριτικοποιείται γενικά και αόριστα.

Δείτε την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα

Ροή ειδήσεων

Advertisement