Connect with us

Ελλάδα

Τσίπρας: Δείτετην ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Published

on

Στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνει την προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας απευθύνει ομιλία στους πολίτες στο Λιμάνι (προβλήτα Α΄) της Θεσσαλονίκης.
«Είμαστε εδώ και δίνουμε τη μάχη, με τα δικά μας όπλα, τις αξίες και τις αρχές μας, την αφοσίωση μας στη δικαιοσύνη, στη δημοκρατία, στην ισότητα», είπε ξεκινώντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την ομιλία του, ενώ επέμεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να δίνει μάχες και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

«Το κάναμε πάντα, όσους διωγμούς, όση συκοφαντία, όση καταστολή κι αν σήμαινε αυτό. Το κάνουμε και σήμερα. Και θα το κάνουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο αυτής της αναμέτρησης», πρόσθεσε ενώ επεσήμανε την κρισιμότητα της εκλογικής μάχης της Κυριακής που όπως είπε είναι όχι επαναληπτικές αλλά καινούριες εκλογές.

Μια κοινωνία που όλες οι ζωές θα μετρούν το ίδιο

Συνέχισε λέγοντας ότι «Το δικό μας όραμα είναι το όραμα μιας χώρας και μιας κοινωνίας ανθρωπιάς, δημοκρατίας και δικαιοσύνης. Μιας χώρας και μιας κοινωνίας στην οποία όλοι οι άνθρωποι και όλες οι ζωές θα μετρούν το ίδιο.

Και στέκεται το σχέδιό μας απέναντι στο το πρόγραμμα της Δεξιάς του κυρίου Μητσοτάκη, που βάζει τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές των πολλών», είπε και άσκησε κριτική στο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της ΝΔ που συνδέει την ευημερία της κοινωνίας με την αύξηση των κερδών για τους λίγους, ενώ επανέλαβε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κρυφή ατζέντα.

Το ΕΣΥ θα το πάρει υπό τον έλεγχό του ο κ. Μητσοτάκης όπως πήρε και την ΕΥΠ. Και ήρθε ο βουλευτής του και είπε τα σχέδια που έχουν.

Το πραγματικό τους πρόγραμμα συνοψίζεται στο «Και αν δεν έχεις λεφτά… λυπόμαστε πολύ. Αυτός είναι ο πυρήνας της ιδεολογίας τους, μην έχετε αμφιβολίες.

Δεν έτυχαν οι εκατόμβες της πανδημίας. Δεν έτυχαν τα Τέμπη.

Αυτή η ιδεολογία όμως, που μετράει ακόμα και τις ανθρώπινες ζωές με κέρδη και ζημιές, μας οδηγεί σε μια κοινωνία βαρβαρότητας.

Και στο δίλλημα ανθρωπιά ή βαρβαρότητα εμείς έχουμε αποφασίσει σε ποιο μέρος είμαστε.

Είμαστε με την ανθρωπιά και όχι με τη βαρβαρότητα».

Μιλάνε για κόστη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές

«Αυτή είναι θεμελιώδης διαφορά μας με τη ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

Αυτοί μιλάνε για κόστη και ζημιές Εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Και δε λογαριάζουμε χρώμα, θρησκεία, εθνικότητα, ηλικία, φύλο, οικονομική δυνατότητα.
Γιατί όλοι είμαστε διαφορετικοί αλλά όλοι είμαστε ίσοι», κάνοντας αναφορά στο πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου.

Όσο κι αν προσπαθούν να στερήσουν το οξυγόνο της δημοκρατίας, εμείς θα αναπνέουμε ανθρωπιά και αλληλεγγύη χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος.

«Οι διαφορές μας με τον πολιτικό μας αντίπαλο είναι αξιακές, αλλά δεν κινούνται μόνο στη σφαίρα των ιδεών. Αποτυπώνονται σε κάθε όψη της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.
Στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Στις εργασιακές σχέσεις, το οκτάωρο, τα εργασιακά δικαιώματα.

Στην υγεία, την παιδεία, την ενέργεια, το νερό, την πρώτη κατοικία», συμπλήρωσε κάνοντας αναφορά στα βασικά σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία, ενώ έθεσε ως στόχο να γίνουμε Ευρώπη τα επόμενα χρόνια σε σχέση με το βιοτικό επίπεδο των πολιτών στη χώρα.

Δείτε ζωντανά την ομιλία Τσίπρα:

Ροή ειδήσεων

Advertisement