Connect with us

Ελλάδα

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: Θα γίνουν 10.000 προσλήψεις στην υγεία – Έρχεται τετραετία αλμάτων και ρήξεων

Published

on

Δεν θεωρώ ότι το αποτέλεσμα της κάλπης έχει προεξοφληθεί. Βλέπω τις δημοσκοπήσεις, όλοι για κάποιο λόγο εστιάζουν στο ανώτατο άκρο αλλά υπάρχει και το κατώτατο 37% που είτε δεν δίνει ή δίνει οριακή αυτοδυναμία» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επαναλαμβάνοντας ότι «η κάλπη είναι άδεια, το αποτέλεσμα της 21η Μαΐου δεν προσμετράται. Μας ψήφισαν 2.400.000 συμπολίτες μας, μας εμπιστεύτηκαν και υπάρχει ο κίνδυνος να θεωρήσουν ότι δεν χρειάζεται να πάνε να ψηφίσουν. Κάνω έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες».

Πρόσθεσε δε πως «δεν έχω φιλοδοξία να γίνω διαχειριστής πρωθυπουργός, η επόμενη τετραετία είναι αλμάτων αλλά και ρήξεων».

Για κομματίδια στα δεξιά της ΝΔ

Ανθίζουν πολλά «λουλούδια», αρκεί να είναι σίγουροι οι πολίτες για το τι ψηφίζουν και τι θα πάρουν. Κόμματα ο θεός να τα κάνει, δοξάζονται πραγματικά κρυπτόμενοι. Πάντα υπήρχε ένας χώρος στα δεξιά της ΝΔ, θυμίζω την Χρυσή Αυγή αλλά η ΝΔ έφτασε στο 40% και νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε μια άνετη πλειοψηφία. Λειτουργική και ασφαλή πλειοψηφία όπως είχαμε δλδ 156 έδρες και πάνω.

Για νέο υπουργικό

Κάποιοι μπορούν να κάτσουν στο πάγκο και κάποιοι από τον πάγκο μπορούν να έρθουν ως βασικοί. Rotation σημαίνει ότι και υπουργοί που θα παραμείνουν θα έχουν άλλο χαρτοφυλάκιο. Αμετακίνητοι δεν θα υπάρξουν. Η δουλειά δεν σταματά, η κυβέρνηση δεν σταματά, κάθε μέρα μπορεί να προκύψουν κρίσεις που απαιτούν διαχείριση, ποτέ δεν είμαστε τελείως σε διακοπές. Πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά την επικαιροποίηση της οργάνωσης του κράτους, το δεύτερο τη νομοθετική αποτύπωση των βασικών προγραμματικών μας δεσμεύσεων, το οποίο στόχος είναι να ψηφιστεί πριν τον Αύγουστο.

«Θα γίνουν 10.000 προσλήψεις στην υγεία»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για τις προσλήψεις στην υγεία αλλά και για τις αυξήσεις στους μισθούς του Δημοσίου και πως θα προκύψουν οι αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα. «Θα γίνουν 10.000 νέες προσλήψεις στην υγεία. Δεν είμαστε σε σκληρούς μνημονιακούς περιορισμούς και αν κρίνουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάποιες παραπάνω θα το κάνουμε. Εμείς έχουμε μια αποτυπωμένη αξιοπιστία. Τέσσερα χρόνια όσα είπαμε τα κάναμε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και αν τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα είπε: έχουμε ήδη προβλέψει 500 εκατομμύρια για το 2024. Πρώτο προτεραιότητα είναι να στηρίξουμε τους δημοσίους υπαλλήλους με παιδιά.

Ο δημόσιος υπάλληλος με 2 παιδιά θα πάρει αμέσως 50 ευρώ παραπάνω.

Το 25% στον ιδιωτικό τομέα είναι η εκτίμησή μας. Έχουμε μια μέση αύξηση στον μέσο μισθό και βλέπουμε ξένες επενδύσεις στην πατρίδα μας και σε περιφερειακές πόλεις που έχουμε καλά δημόσια πανεπιστήμια.

Μέσα από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας εργοδότες και εργαζόμενοι μπορούν να πετύχουν αυξήσεις πολύ πάνω από τον κατώτατο μισθό.

Για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής τόνισε ότι ένας τρόπος για να μειωθεί η μικρή φοροδιαφυγή είναι να αυξηθούν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Για Μύκονο: Θα δείτε κατεδαφίσεις και σε άλλα νησιά

Το κράτος όταν θέλει να εφαρμόσει το νόμο μπορεί, είπε και σημείωσε ότι θα επιμείνει να πληρώνουν όλοι τους φόρους που τους αναλογούν.

Για την Μύκονο είπε ότι εφαρμόστηκε ο νόμος και έγινε μια αρχή.

Ο Πάνορμος αποδόθηκε πλήρως στους πολίτες όπως την θυμάμαι εγώ όπως όταν πήγαινα πριν από 30 χρόνια. Θα δείτε κατεδαφίσεις και σε άλλα νησιά. Ο νόμος ισχύει πρωτίστως για τους ισχυρούς, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη «δεν μιλούν γιατί παίρνουν εντολές από το τουρκικό προξενείο»

Θα θέσω στον Ταγίπ Ερντογάν το θέμα της Ροδόπης, δεν είναι δουλειά της Τουρκίας να μπλέκει στα εσωτερικά μιας άλλης χώρας. Η μειονότητα είναι μουσουλμανική και ανεξαρτήτως του τι θα ψηφίσει η μειονότητα στις εκλογές, υπάρχει σχέδιο για τη Θράκη. Λυπάμαι που οι δύο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ανοίξει το στόμα τους καν και δεν το κάνουν γιατί παίρνουν εντολές από το τουρκικό προξενείο. Ο κίνδυνος είναι την επόμενη μέρα στη βουλή να πουν ότι εκφράζουν την τουρκική μειονότητα και τότε ακόμα και να τους διαγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ζημιά θα έχει γίνει.

Θα συνεχίσω κανονικά την πολιτική ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων, όπως εγώ δεν υποδεικνύω στον Ερντογάν αν θα φτιάξει βαλιστικό πύραυλο, έτσι και εκείνος δεν έχει σχέση με τα εσωτερικά μας. Η Ελλάδα έχει θεσμοθετημένο πλαίσιο άτυπου διαλόγου της με την Τουρκία, διερευνητικές επαφές και πάντα η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών –ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα- αποτελεί τη μόνη γεωπολιτική διαφορά μας.

«Το TikTok δεν θα κλείσει»

Για το τι έμεινε στον ίδιο από την προεκλογική περίοδο ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Νομίζω ότι στο τέλος κάθε προεκλογικής περιόδου μένει μια γλυκιά κούραση. Πήγα σε περισσότερες περιοχές από την πρώτη προεκλογική περίοδο, άκουσα τους ανθρώπους και έλυσα προβλήματα. Για το Tik Tok διαπίστωσα και μιλώντας με τα παιδιά μου ότι η νεολαία δεν βλέπει τηλεόραση δεν διαβάζει εφημερίδες και ενημερώνεται από το TikTok. Πρέπει να είσαι εναρμονισμένος με την φύση του μέσου. Γεφύρωσα το χάσμα της εικόνας μου ενός πολιτικούς με γραβάτα που μιλάει στη Βουλή αλλά υπάρχει και μια άλλη πτυχή του χαρακτήρα μου που θέλω να γνωρίσουν οι άλλοι. Μου αρέσει το χιούμορ και αυτοτρολάρομαι. Όλα είναι αλήθεια γιατί ο καθένας καταλαβαίνει ότι είναι ένα καλοφτιαγμένο βίντεο αλλά όχι στημένο. Κάνουμε μια δύσκολη δουλειά αλλά όταν κλείνουν τα φώτα είμαστε άνθρωποι με τις προσδοκίες μας για τα παιδιά μας. Δεν έχουμε χώρο και χρόνο αλλά υπάρχει πάντα μια περιέργεια στους πολίτες να δουν στοιχεία του χαρακτήρα μας. Το. TikTok δεν πρόκειται να κλείσει. Θα το χρησιμοποιούμε και για να μιλάμε με τους πολίτες και για να προβάλλουμε το κυβερνητικό έργο».

«Να σταματήσει την παιδιάστικη συμπεριφορά ο κ. Ανδρουλάκης»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον κ. Ανδρουλάκη να σταματήσει την παιδιάστικη άρνηση να μιλάει μαζί του ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ και αν πρέπει να παραμείνει ο κ. Τσίπρας στην εξουσία είπε: δεν είναι δικό μου θέμα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μια ήττα ιδεών και οι ιδέες του προοδευτικού εκσυγχρονισμού και του υπεύθυνου πατριωτισμού μέτρησαν στους πολίτες. Επανέλαβε ότι μεθαύριο ψηφίζουμε για κυβέρνηση και όχι ποιος θα είναι δεύτερος ή τρίτος.

Για το Σύνταγμα είπε ότι επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια και πως θα είναι μια μεγάλη συγκέντρωση. Σίγουρα είναι μια ένδειξη κινητοποίησης μέχρι την τελευταία στιγμή του κομματικού μηχανισμού. Όμως, τα φώτα μετά θα σβήσουν και η ευθύνη περνάει στο λαό.

Για το tik tok: Δεν τα κάνω μόνος μου, το περιεχόμενο είναι δικό μου. Το tik tok μου έδωσε τη δυνατότητα να γεφυρώσω το χάσμα ανάμεσα στη δημόσια εικόνα μου και με το ποιος είμαι πραγματικά. Υπάρχει μια άλλη πτυχή του χαρακτήρα μας, μου αρέσει το χιούμορ, έχω τη δυνατότητα να αυτοτρολάρομαι. Όλα είναι αλήθεια, είναι ειλικρινές βίντεο. Το μήνυμα είναι ότι κάνουμε μια δύσκολη δουλειά και είναι βαριά η ευθύνη αλλά είμαστε μια κανονική οικογένεια με τις προσδοκίες μας. Δεν έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο γιατί αυτή είναι η φύση της δουλειάς μας. Το tik tok δεν θα κλείσει, θα είναι ένα ακόμα μέσο και για να προβάλουμε το κυβερνητικό έργο. Πρέπει πάντα να προσπαθείς να μιλάς ακόμα και σε αυτούς που δεν θέλουν να σε ακούσουν. Δεν υπάρχουν στεγανά. Αν πετύχαμε κάτι είναι ότι διευρύναμε την παράταξή μας.

Το όραμα μου: Το όραμά μου είναι να πετύχω μετά από μια 8ετία η Ελλάδα να είναι κανονική ευρωπαϊκή χώρα, πρωταγωνιστής και όχι ουραγός. Η Ελλάδα πληρώνει βαρύ τίμημα από την 12ετη οικονομική κρίση. Θέλω ο καθένας να έχει τη δυνατότητα να μπορεί να τα βγάλει πέρα στη ζωή του χωρίς άγχος και ότι τα παιδιά του θα έχουν ένα καλύτερο αύριο. Πρώτιστο μέλημα η σύγκλιση των μισθών με την Ευρώπη και μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Για εμένα αυτό είναι το όραμά μου μαζί με μια Ελλάδα που θα πρωταγωνιστεί ψηφιακά αλλά και πράσινη.

Για αντιπολίτευση: Ελπίζω ότι η αντιπολίτευση πήρε κάποια μαθήματα, αλλά είδα ότι επιμένουν σε fake news και τοξικότητα. 49 φορές αναφέρθηκε σε εμένα ο Τσίπρας στη διακαναλική του συνέντευξη. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θα είμαι πρωθυπουργός για όλους, η ανάγκη να διαμορφώσουμε συναινέσεις, ακόμα και με το ΠΑΣΟΚ. Οριακά παιδιάστικη η άρνηση του κου Ανδρουλάκη να έχει οποιαδήποτε συζήτηση μαζί μου.

Για ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα προσώπων αλλά πολιτικής. Υπήρξε ήττα του πολακισμού αλλά και ήττα ιδεών. Το τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ αφορά τους ίδιους. Στις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση όχι ποιος θα είναι δεύτερος ή τρίτος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement