Connect with us

Διεθνή

Σε κατάσταση συναγερμού η Μόσχα – Πιέσεις σε Πριγκόζιν

Published

on

Την πορεία τους προς τη Μόσχα συνεχίζουν οι μαχητές της Wagner, μετά την ανταρσία των ανταρτών του Γεβγκένι Πριγκόζιν εναντίον του Κρεμλίνου.

Το in μεταδίδει ζωντανά όλες τις εξελίξεις από τη Ρωσία

20:28 Οχυρώνεται η Μόσχα

Το MEGA και ο απεσταλμένος του, Δημήτρης Λιάτσος, βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας και κατέγραψαν τις εξελίξεις, καθώς οι μαχητές της ομάδας Βάγκνερ προελαύνουν προς τη Μόσχα.

Η Μόσχα οχυρώνεται και δημόσια κτίρια εκκενώνονται, ενώ αναβλήθηκαν όλες οι προγραμματισμένες δημόσιες εκδηλώσεις σημείωσε ο δημοσιογράφος του MEGA, υπογραμμίζοντας ότι οι Τσετσένοι του Ραμζάν Καντίροφ τάχθηκαν στο πλευρό του Πούτιν και πορεύονται προς το Ροστόφ για να σταματήσουν τους μισθοφόρους της ομάδας Βάγκνερ.

20:27 «Αλλά δεν είμαστε πανικοβλημένοι» λέει το ΝΑΤΟ

Η κατάσταση είναι ασταθής, είπε ένας ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος από χώρα του ΝΑΤΟ. Στο ΝΑΤΟ παρακολουθούν στενά τα γεγονότα, ειδικά για τις εξελίξεις που κινδυνεύουν να κλιμακωθούν σε ένα κράτος με πυρηνικά όπλα.

«Δεν υπάρχουν δραστικές ενέργειες εδώ» είπε ο αξιωματούχος. «Δεν υποτιμούμε αυτό που συμβαίνει. Αλλά δεν είμαστε πανικοβλημένοι».

Σύμφωνα με ρωσικά κρατικά μέσα ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο μετά από συνεννόηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησε με τον επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν για αποκλιμάκωση της κατάστασης ώστε να σταματήσει την ανταρσία, υποσχόμενος εγγυήσεις ασφάλειας από τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο για τους μισθοφόρους της οργάνωσης.

20:22 Επιστρέφουν άρον άρον ρωσικές μονάδες από την Ουκρανία

Ρωσικές μονάδες εγκαταλείπουν την Ουκρανία και επιστρέφουν πίσω στη χώρα τους προκειμένου να αποτρέψουν την προέλαση του Πριγκόζιν προς τη Μόσχα. Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης: «Ορισμένες ρωσικές μονάδες αποσύρονται από την Ουκρανία και επιστρέφουν στη Ρωσία σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την προέλαση του Wagner».

 

20:04 «Δεν θα επιτρέψουμε μια ανταρσία να γίνει σε πραξικόπημα» λέει ο Μεντβέντεφ

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει μια ανταρσία υπό τον αρχηγό των μισθοφόρων Γεβγκένι Πριγκόζιν να μετατραπεί σε πραξικόπημα ή σε παγκόσμια κρίση, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε ότι ολόκληρος ο κόσμος θα μπορούσε να βρεθεί στο χείλος της καταστροφής εάν τα ρωσικά πυρηνικά όπλα έπεφταν στα χέρια «ληστών».

Ροή ειδήσεων

Advertisement