Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής έχουν τεθεί ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ., με αρμόδιες πηγές να συνιστούν ψυχραιμία αλλά όχι εφησυχασμό, μετά το αιματοκύλισμα στη Μόσχα και τον ISIS να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Ακόμη υπάρχουν πολλές σκοτεινές πτυχές γύρω από το συγκεκριμένο πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα, καθώς σχεδόν άμεσα ξέσπασε «πόλεμος» προπαγάνδας και εντυπώσεων. Δεδομένων, δε, των σχέσεων της Δύσης με τη Ρωσία, η πρόσβαση σε ουσιαστική και τεκμηριωμένη πληροφόρηση είναι πολύ περιορισμένη. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι ελληνικές αρχές ασφαλείας παρακολουθούν και ήδη προβαίνουν σε αλλαγές των μέτρων και των σχεδίων ασφαλείας που είναι σε ισχύ για στόχους ρωσικού «ενδιαφέροντος» στη χώρα μας.

Πιο αναλυτικά, πληροφορίες αναφέρουν ότι ενισχύθηκαν ήδη, αλλά με διακριτικότητα, οι περιπολίες γύρω από ρωσικούς στόχους, αν και -όπως λένε πηγές από την Κατεχάκη- ήδη ήταν σε ισχύ αυξημένα μέτρα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Πιο συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ. είχε ενισχύσει την επιτήρηση κτιρίων ρωσικού ενδιαφέροντος, ωστόσο, το αιματοκύλισμα στη Μόσχα αναγκάζει σε μερική επικαιροποίηση του σχεδίου ασφαλείας.

Πάντως, οι ίδιες καλά ενημερωμένες πηγές θυμίζουν με νόημα στο Newsbeast ότι «η Ελλάδα ουδέποτε μέχρι στιγμής έχει βρεθεί στο στόχαστρο των τζιχαντιστών».