Connect with us

Ελλάδα

Άνοιξε η πλατφόρμα για το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Published

on

Ανοιξε πριν λίγο η πλατφόρμα, για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 σε φοιτητές ΑΕΙ και σε καταρτιζόμενους των Δημοσίων ΙΕΚ. Οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν έως και την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω της ειδικής εφαρμογής, στο: https://stegastiko.minedu.gov.gr.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκαν από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Προϋποθέσεις

Βασική προϋπόθεση είναι να έχει κατατεθεί προηγουμένως η φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2021, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η αίτησή θα απορριφθεί αυτόματα με την υποβολή της. Επιπλέον,

Για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα:

  • Να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
  • Να είναι κάτοχος ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ,
  • Να είναι κάτοχος ΑΦΜ.

Σημειώνεται πως η υπηκοότητα συνδέεται μόνο με το πρόσωπο του φοιτητή και όχι με των γονέων ή κηδεμόνων αυτού.

Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση συζύγων οι οποίοι έχουν υποβάλει χωριστές φορολογικές δηλώσεις, υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος ο ένας μόνο γονέας δικαιούχος του επιδόματος, ο οποίος στη φορολογική του δήλωση θα πρέπει να έχει δηλώσει το σύνολο των τέκνων που τον βαρύνουν (εξαρτώμενα μέλη) ώστε να διαμορφωθεί σωστά το οικονομικό κριτήριο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement