Connect with us

Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση για έναρξη συνεδρίου τον Αύγουστο – Εκλογή αρχηγού από τη βάση τον Σεπτέμβριο

Published

on

Το χρονοδιάγραμμα της ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ καλείται να αποφασίσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που συνεδριάζει από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο ορισμός του «υπηρεσιακού» προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος θα ηγηθεί του κόμματος στις προγραμματικές δηλώσεις που ξεκινούν την Πέμπτη, αλλά και οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου του κόμματος ήταν από τα βασικότερα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι της Πολιτικής Γραμματείας.

Τον Σωκράτη Φάμελλο προτείνουν για «υπηρεσιακό» πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το πρόσωπο που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή την Πέμπτη είναι ο Σωκράτης Φάμελλος, με τον βουλευτή Θεσσαλονίκης να συγκεντρώνει τη θετική γνώμη όλων των τάσεων στο εσωτερικό του κόμματος.

Η μέχρι πρότινος υποψήφια για επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη φαίνεται πως θα προταθεί για αντιπρόεδρος στη Βουλή, ενώ οι Διονύσης Καλαματιανός και η Σία Αναγνωστόπουλου έχουν προταθεί για γραμματείς της ΚΟ.

Παράλληλα, για τη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προτάθηκε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ Νίκος Παππάς και Κατερίνα Νοτοπούλου είναι οι επικρατέστεροι για τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

Το χρονοδιάγραμμα
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πολιτική Γραμματεία θα συμφωνήσει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα Ιουλίου (πιθανή ημερομηνία η 13 Ιουλίου).

Η συνεδρίαση της ΚΕ αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον για το μέλλον του κόμματος, καθώς θα υπάρξουν τοποθετήσεις από τις τάσεις και τα ρεύματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να ανεβάσει τα ποσοστά του.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προηγούμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ήταν λίγες ημέρες μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δει τα ποσοστά του να πέφτουν αρκετά, όμως υπήρξε συμφωνία για διάλογο μέσω γραπτών προτάσεων. Έτσι σε εκείνη τη συνεδρίαση είχε λάβει το λόγο μόνο ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, με κάποιους να εκφράζουν τη διαφωνία τους.

Διαρκές συνέδριο και εκλογή από τη βάση
Ανάμεσα στις αποφάσεις που θα λάβει η Κεντρική Επιτροπή είναι και ο τρόπος που θα διεξαχθεί το συνέδριο του κόμματος, αλλά και η εκλογή νέου προέδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κερδίζει έδαφος το διαρκές συνέδριο, που θα μπορούσε να ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου.

Παράλληλα, η πρόταση της γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγκου είναι η εκλογή προέδρου να πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, με ψηφοφορία από τη βάση του κόμματος, που αποτελείται από περίπου 170.000 μέλη.

Όπως σημειώνουν πηγές της Κουμουνδούρου, η εκλογή νέου προέδρου θα πρέπει να γίνει πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Ηχηρή απουσία Τζανακόπουλου
Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι άρχισαν να καταφθάνουν στα γραφεία όπου συνεδριάζει η πολιτική γραμματεία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ αυτών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης, Παναγιώτης Σκουρλέτης, Διονύσης Τεμπονέρας, Αλέξης Χαρίτσης, Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου, Σία Αναγνωστοπούλου, Παύλος Πολάκης, Νίκος Παππάς κ.α.

Εντύπωση προκάλεσε η απουσία του Δημήτρη Τζανακόπουλου από την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, χωρίς να γίνουν γνωστοί οι λόγοι της απουσίας του.

IN.GR

Ροή ειδήσεων

Advertisement