Connect with us

Ελλάδα

Πιάτο… πολυτελείας η χωριάτικη σαλάτα – Πιο ακριβή στην Ελλάδα απ’ ότι σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη

Published

on

Εκτός από το σουβλάκι, του οποίου η τιμή του έχει σκαρφαλώσει στα ύψη, φαίνεται πως ένα ακόμα φαγητό τείνει να μετατραπεί σε πιάτο… πολυτελείας.

Συγκεκριμένα, σε ρεπορτάζ της εκπομπής «Live News», φέτος το καλοκαίρι η τιμή της χωριάτικης σαλάτας στην Ελλάδα ξεπερνά ακόμα και αυτήν σε ακριβά εστιατόρια σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

Ενδεικτικά, στο Λονδίνο σε ένα από τα πολυτελέστερα ελληνικά εστιατόρια, η ελληνική σαλάτα έχει 23.40 ευρώ και στις ΗΠΑ μόλις 16 ευρώ.

Την ίδια ώρα στη Μύκονο, η σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, κρίταμο, ελιές και φέτα έχει 26 ευρώ, ενώ σε άλλο εστιατόριο στο νησί των ανέμων και πάλι η χωριάτικη σαλάτα με ντοματίνια Σαντορίνης, πανακότα φέτα, πιπεριά Φλωρίνης, καπαρόφυλλα και βινεγκρέτ τομάτας κάνει 16 ευρώ, στα 19 ευρώ σε άλλο εστιατόριο.

Ίδιες τιμές και στην Αθήνα
Αξίζει να σημειωθεί πως και στην Αθήνα οι τιμές δεν πάνε πίσω. Σε εστιατόριο με θέα την Ακρόπολη, ελληνική σαλάτα με ντοματίνια, αγγούρι, φέτα, πιπεριές, κρεμμύδι, ελιές καλαμών, κριτσίνια, ρίγανη και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο κοστίζει 19.00 ευρώ.

Στη Σαντορίνη, η ελληνική σαλάτα είναι σε τιμές που κυμαίνονται στο υψηλό τους επίπεδο από τα 13 ευρώ έως στα 12.50 ευρώ.

Λίγο φτηνότερα έχει η χωριάτικη στην Πλάκα, όπου η σαλάτα ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, ελιές, φέτα, ρίγανη με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχει 11,50 ευρώ, ενώ ελάχιστα φτηνότερη είναι σε γειτονικό εστιατόριο με τιμή στα 11,00 ευρώ και σε τρίτο μαγαζί πέφτει η τιμή στα 9,80.

Στο Θησείο, σε γνωστό εστιατόριο, η σαλάτα με ντοματίνια, βαρελίσια φέτα, κρουτόν, κρητικό αγγούρι, ελιές και κρεμμύδι έχει 14 ευρώ. Στο Μοναστηράκι η χωριάτικη είναι στα 7.80 ευρώ, τιμή που έχουν και πάρα πολλά συνοικιακά εστιατόρια που έχουν την ίδια σαλάτα.

Οι τιμές, όπως λένε οι καταναλωτές, έχουν ανεβεί σε πολλές περιπτώσεις από 20 – 30% μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Δηλαδή η σαλάτα που σήμερα έχει 9 ευρώ, πριν λίγο καιρό είχε μόλις 7 ευρώ.

in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement