Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το πρόγραμμα του Πέτρου Ψωμά και του σπιράλ για τη #νεολαία

Η Ομάδα Εργασίας παρουσιάζει άξονες, προτεραιότητες και πρωτοβουλίες

Published

on

 

 

Ένας από τους κύριους λόγους δημιουργίας του σπιράλ, πριν 4,5 χρόνια, υπήρξε η ανάγκη που ένιωθαν τα μέλη του για τη δημιουργία της Πάτρας του μέλλοντός μας, μιας πόλης στην οποία θα επιλέγουν να ζήσουν τα παιδιά μας. Μια τέτοια πόλη είναι αδύνατον να χτιστεί χωρίς την ενεργό και πολύπλευρη συμμετοχή των ίδιων των νέων. Γι’ αυτό και δημιουργήθηκε στο σπιράλ η Ομάδα Εργασίας #νεολαία, με στόχο να αφουγκράζεται διαρκώς τις ανάγκες της νέας γενιάς, να τις συζητάει με τους νεαρούς δημότες και να συνδιαμορφώνει μαζί τους το πρόγραμμα για τη νεολαία της Πάτρας.

Βασικοί άξονές του σχετικού προγράμματος είναι:

  • Η ενίσχυση συμμετοχής των νέων στα κοινά της πόλης, μέσω του project: «Η δική μας Πάτρα».
  • Η σύνδεση της πόλης με το Πανεπιστήμιο, για αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού (φοιτητές – start-ups) και για δημιουργία θέσεων εργασίας και επενδύσεων (brain gain).
  • H δημιουργία ευκαιριών για αθλητικές δραστηριότητες, με έμφαση στις προτιμήσεις των νέων (ποδήλατο, skate κλπ).
  • Σύγχρονες πολιτιστικές δράσεις, ανταποκρινόμενες στα «θέλω» της νεολαίας (μουσικά φεστιβάλ, μοντέρνο θέατρο κλπ).
  • Η «εκπαίδευση» των νέων γενιών στην κουλτούρα του Πατρινού Καρναβαλιού.
  • Η αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου, με προτεραιότητα την ένταξή του στην καθημερινότητα των νέων.
  • Μια πόλη «έξυπνη», καθαρή, πράσινη και προσβάσιμη, που θα λειτουργεί ως μαγνήτης για όλους τους νέους, ντόπιους, φοιτητές, επισκέπτες, τουρίστες κ.α. 

Το σπιράλ οραματίζεται μια Πάτρα όπου οι νέοι θα την επιλέγουν ως τόπο μόνιμης –ή έστω προσωρινής- κατοικίας, γιατί θα μπορούν σε αυτήν να εκπληρώνουν τα όνειρά τους. Ο Πέτρος Ψωμάς προκάλεσε πρόσφατα σχετικές συζητήσεις σε συναντήσεις που έλαβαν χώρα στις εμβληματικές σκάλες των Πατρών (στο πάνω μέρος των οδών Αγίου Νικολάου, Γεροκωστοπούλου και Πατρέως). Η ανταπόκριση και η συνεισφορά των νέων υπήρξαν συγκινητικές.

Τον επικεφαλής του σπιράλ και υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων περιστοίχιζαν ο συντονιστής της Ομάδας Εργασίας #νεολαία, Δημήτρης Κουνιάκης, το νεότερο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Στάθης Πολίτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, Θάνος Δούρος και Χαράλαμπος Στανίτσας και πολλά νεαρά μέλη και φίλοι του σπιράλ, που συνιστούν μια ενδεικτική αντιπροσωπεία μιας ευρύτερης πολυπρόσωπης και ενθουσιώδους ομάδας #νεολαίας που εδώ και μήνες λειτουργεί στην παράταξη, παράγοντας σπουδαίο έργο.

Στις φωτογραφίες εικονίζονται (αλφαβητικά) οι: Μαρία Αβράμη, Όλγα Αβράμη, Ζέτα Ανδρεάτου, Μαρία Αυγέρου, Ειρήνη Βουζάκη, Ευθύμης Γαρουφαλής, Αλέξης Γιαννούτσος, Δημήτρης Γούβης, Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, Μυρτώ Θανοπούλου, Έλενα Καρύδη, Αναστάσιος Κολλαΐτης, Σπύρος Κοτσώνης. Θάνος Κουνιάκης, Αγγελική Νταλαπέρα, Ελένη Νταλαπέρα, Πένυ Ντέντε, Ανθή Οχτάρα, Λάζαρος Πλέγας, Ράνια Μπότσολου, Άγγελος Παπαθεοδωρόπουλος, Κωνσταντίνος Ραυτόπουλος, Χρήστος Σιδεράς, Εβελίνα Σωτηρίου, Χρήστος Φώτος και Βασίλης Χαρίτος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement