Connect with us

Auto

Οριστικό «αντίο» από το Ford Fiesta – Σταμάτησε η παραγωγή του

Published

on

Τέλος εποχής σήμερα για το ιστορικό Ford Fiestaκαθώς η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία καταργεί σταδιακά μερικές από τις δημοφιλείς παλιές της μάρκες στο πλαίσιο της μετάβασης της προς τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Με ιστορία που ξεκίνησε το 1976 και πωλήσεις που έφτασαν συνολικά τα 22 εκατ. οχήματα, το Fiesta ήταν από τα πιο επιτυχημένα μικρά αυτοκίνητα της Ford. Ενδεικτικά στη Βρετανία ήταν το κορυφαίο μοντέλο σε πωλήσεις επί 12 συνεχόμενα χρόνια, από το 2009 έως το 2020. Όμως, η εταιρεία αποφάσισε να το καταργήσει, καθώς στόχος της είναι η αποκλειστική παραγωγή οχημάτων μηδενικών ρύπων από τα μέσα του 2026 με ορίζοντα την πλήρη στροφή της στην ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2030.

Για τον ίδιο λόγο επίκειται και η κατάργηση του επίσης εμβληματικού Ford Focus από το 2025.

«Στο πλαίσιο της μετάβασης (προς την ηλεκτροκίνηση), η παραγωγή του Fiesta στην Κολωνία θα σταματήσει στις 7 Ιουλίου 2023 και μια νέα εποχή για το κέντρο ηλεκτρικών οχημάτων της Κολωνίας θα ξεκινήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της εταιρείας.

Αναγνωρίζοντας τη συμβολή της ιστορικής μάρκας στην ιστορία της Ford, η βιομηχανία θα κρατήσει τα δύο τελευταία οχήματα που θα βγουν από την παραγωγική γραμμή και θα τα τοποθετήσει στον ιστορικό στόλο που διατηρεί αποθηκευμένο σε Βρετανία και Γερμανία με τα πιο γνωστά μοντέλα που έχει δημιουργήσει και κυκλοφόρησαν στους δρόμους της Ευρώπης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement