Κυριακή 21 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Χατζηδάκης: Η εκπαίδευση σε θέματα οικονομίας, είναι σύμμαχος των πολιτών στις επιλογές τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Η εκπαίδευση σε θέματα οικονομίας είναι σύμμαχος των πολιτών στις επιλογές τους, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την παρουσίαση της «Εθνικής Στρατηγικής για την Χρηματοοικονομική Εκπαίδευση», που διοργάνωσε η γενική γραμματεία Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Ορισμένα τμήματα της κοινωνίας δεν είναι εξοικειωμένα με τις συχνά πολύπλοκες εξελίξεις στην οικονομία και τους χρηματοοικονομικούς όρους. Γι’ αυτό και πρέπει να εστιάσουμε, μέσω της κατάρτισης και της εκπαίδευσης, προκειμένου οι πολίτες να αποκτήσουν κάποιες βασικές γνώσεις και να παίρνουν τις αντίστοιχες αποφάσεις. Η οικονομική εξοικείωση αφορά τους μαθητές, τους φοιτητές, τους συμπολίτες μας με χαμηλά εισοδήματα, τους μικροεπιχειρηματίες, τους ηλικιωμένους, τους πάντες», σημείωσε ο υπουργός.

Ανέφερε παράλληλα, ότι η διάδοση της χρηματοοικονομικής γνώσης δεν είναι προσπάθεια μόνο της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι προσπάθεια πολλών και διαφορετικών κυβερνήσεων στην Ευρώπη και διεθνώς. «Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα 24 κράτη μέλη της ΕΕ και 80 παγκοσμίως, έχουν υιοθετήσει συντονισμένες κινήσεις και στρατηγικές προσεγγίσεις για την χρηματοοικονομική εξοικείωση», πρόσθεσε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement