Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Πάνω από 120 οι πλειστηριασμοί τον Ιούλιο

Published

on

Πάνω από 120 πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί, σύμφωνα με την αντίστοιχη ιστοσελίδα που δημοσιεύονται αυτές οι διαδικασίες, για τον μήνα Ιούλιο στην Αχαΐα.

Η αρχή έχει ξεκινήσει από το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου και όπως φαίνεται οι διαδικασίες αυτές θα συνεχιστούν μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, σε μια περίοδο όπου δύσκολα θα υπάρξουν αντιδράσεις από συλλογικότητες και πολίτες.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η περίοδος που γίνονται συγκεντρωμένοι τόσοι πλειστηριασμοί δεν είναι καθόλου τυχαία αφού η πολιτεία έχει πρόθεση να πιάσει την ίδια την κοινωνία στον ύπνο ή για την ακρίβεια στην παραλία, προκειμένου να περάσει αυτό που θέλει.

Χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό αφού ως γνωστόν η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι συγκεκριμένη, γίνεται αθόρυβα με αποτέλεσμα χιλιάδες ακίνητα να έχουν χαθεί από τα χέρια των ιδιοκτητών τους, δίχως καμία αντίδραση από την κοινωνία.

Πρόκειται για σπίτια που ανήκουν σε ιδιοκτήτες που έχουν πάρει δάνεια στα οποία δεν έχουν κατορθώσει να ανταπεξέλθουν, δίχως ταυτόχρονα να προλάβουν να μπουν στους ευνοϊκούς όρους του νόμου Κατσέλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την 1η Ιουλίου έως τις 31 Ιουλίου έχουν προγραμματιστεί πάνω από 5.900 πλειστηριασμοί. 

Σε τοπικό επίπεδο τα περισσότερα από τα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί είναι από την Πάτρα και ακολουθεί το Αίγιο και η Αιγιαλεία, ενώ πρόκειται για παντός τύπου ακινήτων από διαμερίσματα και οικόπεδα έως και εξοχικές κατοικίες, ξενοδοχεία κτλ.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement