Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κωνσταντίνος Ζησιμόπουλος: «Εφαλτήριό μου η κοινωνική προσφορά»

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αχαΐας με τον συνδυασμό του Ν. Φαρμάκη μιλά στην «Γ» για την απόφασή του να μπει στον στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Published

on

Συνέντευξη στην Ελένη Α. Γεωργοπούλου

Με προτάσεις, ιδέες, και διάθεση προσφοράς στην κοινωνία κατέρχεται στον αυτοδιοικητικό στίβο ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας με τον συνδυασμό του νυν περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη ο γιατρός, ειδικός παθολόγος και διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Ζησιμόπουλος.

Όραμά του, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Γ» είναι να είναι να συνεισφέρει στην προσπάθεια για να καταστεί η Δυτικής Ελλάδας ως πόλος εξωστρέφειας, καινοτομίας, τουριστικού προορισμού, ασφάλειας, στήριξης των ευάλωτων συνανθρώπων, ενίσχυσης των δομών υγείας και πρόνοιας, ανάδειξης του εθελοντισμού και ενδυνάμωσης του κοινωνικού συνόλου.

«Γ»: Κύριε Ζησιμόπουλε, μιλήστε μας για την απόφασή σας να ασχοληθείτε για πρώτη φορά με τo δεύτερο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

H κάθοδος στο στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήρθε ως ώριμη απόφαση. Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά από το 2002 στην Αχαΐα και κυρίως στην Πάτρα όπου έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει. Επί 21 συναπτά έτη βρίσκομαι σε μια διαρκή ώσμωση με την τοπική Κοινωνία, αλλά και φορείς όπως το Πανεπιστήμιο, σύλλογοι, νοσοκομεία, κέντρα υγείας κ.α. Η ώσμωση αυτή νομοτελειακά οδηγεί στο να γίνεται κανείς κοινωνός απόψεων και αντιλήψεων που στόχο έχουν την κοινωνική προσφορά. Για αυτό άλλωστε μετέχω ενεργά στα κοινά του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του οποίου οι συνάδελφοί μου με τίμησαν με την ψήφο τους και αποτελώ πρώτο αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η προσφορά στοv συνάνθρωπο δεν εξαντλείται στην άσκηση της Ιατρικής. Η Ιατρική αποτελεί το όχημα μέσω του οποίου έχω την ευκαιρία και την δυνατότητα να συνδράμω, με όποια δύναμη διαθέτω ως άνθρωπος και ως επιστήμονας, τον συνάνθρωπό μου και να προσπαθώ να βελτιώσω έστω και στο ελάχιστο την ποιότητα της ζωής του.

Στη διάρκεια του επαγγελματικού βίου μου, αποκόμισα και αποκομίζω καθημερινά πλούσια εμπειρία σε ό,τι αφορά τις ανάγκες του ασθενούς, του πολίτη, του ευπαθούς ατόμου, του αδύναμου, του ανθρώπου που δεν έχει βήμα και πρόσβαση σε υπηρεσίες, παράγοντες, θεσμούς και κοινωνικές δομές. Επεδίωξα και επιδιώκω να αποτελώ συνδετικό κρίκο στην αλυσίδα που συνδέει τον πολίτη, το συνάνθρωπο, το συνάδελφο, τον πάσχοντα με φορείς και δομές στις οποίες έχω πρόσβαση με στόχευση την επίλυση προβλημάτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Έχοντας βαθιά γνώση των κοινωνικών προβλημάτων και εμφορούμενος από διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς, αποδέχθηκα με ιδιαίτερη χαρά την τιμητική πρόταση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριου Φαρμάκη, ο οποίος είναι γνώστης του πλήρους φάσματος των δραστηριοτήτων μου, να συστρατευθώ στον κοινό αγώνα για ένα ακόμη καλύτερο αύριο.

 

«Γ»: Tί σας ώθησε να συμπορευτείτε με τον Νεκτάριο Φαρμάκη;

Με το Νεκτάριο Φαρμάκη μας συνδέει εδώ και αρκετά χρόνια η συναντίληψη για τα προβλήματα της Περιφέρειάς μας και η κοινή βούληση για συνθέσεις και συνεργασία πέραν ιδεολογικών ή άλλων διαφορών, πράγμα που το απέδειξε στην πράξη κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Οφείλει κανείς να αναγνωρίσει ότι την τετραετία που πέρασε ο Ν. Φαρμάκης έχει ηγηθεί μιας προσπάθειας που κατέστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από ουραγό της Ευρωπαϊκής επικράτειας σε ορόσημο ανάπτυξης και πρωταγωνιστή των εξελίξεων σε Εθνικό επίπεδο και όχι μόνο. Κάθε πολίτης, ανεξαρτήτως ιδεολογικών καταβολών, βλέπει τη διαφορά του «πριν» με το «σήμερα». Και το βλέπω και ο ίδιος ως πολίτης που κινούμαι και στους τρεις νομούς της Περιφέρειας: αφενός έλκοντας την καταγωγή μου από την Αιτωλοακαρνανία και αφετέρου δραστηριοποιούμενος επαγγελματικά στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και Ηλείας, ως μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και ως εγγεγραμμένος στο ειδικό μητρώο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδος.

Έχοντας αλλάξει την εικόνα της Περιφέρειας και διαθέτοντας μακρόπνοο όραμα για τον τόπο μας, ο κ. Φαρμάκης είναι ένας άνθρωπος που με ενέπνευσε να ασχοληθώ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Β΄ Βαθμού και να προσπαθήσω από το μετερίζι αυτό να προσφέρω στο συνάνθρωπο και συμπολίτη μου και επιπρόσθετα να αποτελέσω το σύνδεσμο μεταξύ Περιφερειακής Διοίκησης και φορέων ειδικού ενδιαφέροντος. Δέσμευσή μου απέναντί του αποτελεί η άοκνη και διαρκής προσπάθεια για επίτευξη μιας ακόμη πιο δυναμικής πορείας στα χρόνια που ακολουθούν.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΣΜΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Γ»: Η διαδρομή σας είναι ταυτισμένη με την κοινωνική προσφορά, μέσα από την επιστημονική σας ιδιότητα ως γιατρός και ως διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Ως περιφερειακός σύμβουλος ποιο είναι το όραμά σας για την Αχαΐα;

 

Εξ’ ορισμού η Ιατρική αποτελεί μια επιστήμη και μια τέχνη, όπως την ορίζει ο Ιπποκράτης, η οποία εκπορεύεται από τον άνθρωπο και στοχεύει στον ίδιο τον άνθρωπο. Είναι, λοιπόν, προφανές ότι στάση ζωής μου, αλλά και εφαλτήριο για τους αγώνες μου αποτελεί πάντοτε η κοινωνική προσφορά.

Η ιδιότητα του Ιατρού μου έχει δώσει τη δυνατότητα να ασκώ πολυεπίπεδη δραστηριότητα. Πέραν της άσκησης του Ιατρικού λειτουργήματος στο ιατρείο μου, παρέχω της υπηρεσίες μου ως ιατρός στο Κατάστημα Κράτησης Πατρών, στον ΟΚΑΝΑ της Αχαΐας, σε μία Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στη Βάρδα της Ηλείας, αλλά και στο ηπατολογικό Ιατρείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, ως Ακαδημαΐκός Υπότροφος του Γαστρεντερολογικού τμήματος.

Επιπλέον, ως Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής και μεταδιδακτορικός ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών, υποστηρίζω το ερευνητικό έργο του Γαστρεντερολογικού Τμήματος και συμμετέχω ενεργά στην εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής, των μελλοντικών ιατρών μας.

Διαθέτοντας όλες αυτές τις αλληλεπιδράσεις στην καθημερινότητά μου και λόγω της συνεπακόλουθης ώσμωσης με το κοινωνικό γίγνεσθαι, είναι προφανές ότι διαθέτω πλήρη γνώση μιας ευρείας γκάμας προβλημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία και έχουν αποκρυσταλλωθεί στη συνείδηση και τον τρόπο δράσης μου οι δυνατότητες που υπάρχουν για περαιτέρω ενίσχυση της δράσης μας με απώτερο στόχο την βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

Κύριοι προσωπικοί μου στόχοι για τους οποίους θα αγωνιστώ είναι μεταξύ άλλων:

  • Η ενίσχυση της επαφής του πολίτη με την Αυτοδιοίκηση και τις εποπτευόμενες δομές.
  • Η περαιτέρω ενίσχυση των κοινωνικών δομών με στόχο τις ευπαθείς ομάδες και τους κοινωνικά και οικονομικά αδύναμους.
  • Το πέρασμα από τις δράσεις και τις εκδηλώσεις στην υλοποίηση πολιτικών που θα αλλάξουν την καθημερινότητα όλων μας.
  • Η κατάκτηση του αγαθού της Υγείας και της Πρόνοιας επί ίσοις όροις από κάθε πολίτη.
  • Η ενίσχυση του εθελοντισμού σε όλο το φάσμα των δράσεων που αφορούν την καθημερινότητά μας.
  • Η υιοθέτηση και η χρήση μέσων και πολιτικών που θα συμβάλλουν στην απόκτηση οικολογικής συνείδησης.
  • Η ενίσχυση της ανάδειξης του πολιτιστικού μας πλούτου, καθώς και η θεμελίωση – γιατί όχι – της επιδίωξής μας για δημιουργία πλαισίου ανάπτυξης Ιατρικού τουρισμού.
  • Η διεκδίκηση ενισχυμένου ρόλου της Αυτοδιοίκησης σε θέματα υγείας, πρόνοιας, παιδείας κ.α.
  • Η ενίσχυση της διασύνδεσης της Περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο για την προώθηση της έρευνας ως εξαιρετικά σημαντικού μοχλού ανάπτυξης και καινοτομίας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement