Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με επιτυχία η δράση: «Θες να γίνουμε φίλοι» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου

Published

on

Στα πλαίσια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023 της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ, η οποία εστιάζει για φέτος στο έργο των δύο αγαπημένων Ελλήνων συγγραφέων Άλκη Ζέη και Ζωρζ Σαρή, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου με τη βοήθεια εθελοντών διοργανώνει  στον χώρο της, για παιδιά δημοτικού. 

Την Παρασκευή  7-7-2023 το απόγευμα 6.30 – 8 μ.μ. η θεατρολόγος Μαρία Θεοφ. Αγγελοπούλου υλοποίησε τη θεματική ενότητα με θέμα: «Θες να γίνουμε φίλοι;» εμψυχώνοντας δεκατέσσερα παιδιά ηλικίας 6-10 ετών, μέσα από ένα πρόγραμμα θεατρικού παιχνιδιού, που περιελάβανε παιχνίδια εξερεύνησης στους χώρους της βιβλιοθήκης, παντομίμα με θέμα τίτλους βιβλίων, ασκήσεις  γνωριμίας και φιλίας και φυσικά μια διαδραστική συζήτηση με στόχο την εξοικείωση των παιδιών με το έργο των δύο συγγραφέων. 

O γενικότερος στόχος της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης είναι να γνωρίσουν τα παιδιά το χώρο της βιβλιοθήκης, να αισθανθούν φιλικό και οικείο το περιβάλλον της και να ενθαρρυνθούν να δανειστούν βιβλία και να διαβάσουν περισσότερο λογοτεχνία. Πιο ειδικά με τη δράση «θες να γίνουμε φίλοι;», μέσα από βιωματικές ασκήσεις δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν νέους φίλους και να ζήσουν μια μικρή «θεατρική και λογοτεχνική περιπέτεια» μέσα στη βιβλιοθήκη μας, γνωρίζοντας τις συγγραφείς Άλκη Ζέη και Ζωρζ Σαρή.

Οι δράσεις συνεχίζονται…

Ροή ειδήσεων

Advertisement