Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μας κέντρισαν καρναβαλικά-Εντυπωσίασε το πρωτότυπο δρώμενο «Σκάλες 2024» από τις ΣΦήγΚΕΣ

Published

on

Ένα εντυπωσιακό δρώμενο παρουσίασαν οι ΣΦήγΚΕΣ, την Πέμπτη 14 Μαρτίου στις σκάλες της Τριών Ναυάρχων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2024.

Πλήθος κόσμου προσήλθε να παρακολουθήσει την πρωτότυπη εκδήλωση με τίτλο «Σκάλες 2024»που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την υποστήριξη της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας.

Το δρώμενο είχε αναφορά στην Όπερα του Verdi «AIDA», και συμμετείχαν 120 άτομα με εντυπωσιακές φορεσιές που μαγνήτισαν τα βλέμματα υπό τους ήχους της επικής μουσικής αξιοποιώντας τις σκάλες της Τριών Ναυάρχων. Με τις ΣΦήγΚΕΣ συνέπραξαν τμήματα της Σχολής χορού M.A School of Performing Arts και μέλη των πληρωμάτων 94 και 210.

Μετά την Τριών Ναυάρχων το δρώμενο αναπτύχθηκε στους δρόμους της Πάτρας με παρέλαση των μελών του θιάσου ακολουθώντας τη διαδρομή Περιμετρική Υψηλών Αλωνίων-Γούναρη-Κορίνθου- Πλατεία Γεωργίου Α΄. Στην πλατεία Γεωργίου Α΄, την πλατεία όπου παραδοσιακά χτυπά η καρδιά του Πατρινού Καρναβαλιού, οι συντελεστές παρουσίασαν αποσπάσματα από το δρώμενο και φωτογραφήθηκαν σε εντυπωσιακές λήψεις με φόντο την πρόσοψη του φωταγωγημένου Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων», εμβληματικό χώρο της Πάτρας που άνθησε η όπερα και συνδέθηκε με την ιστορία του Καρναβαλιού.

Η παρουσίαση του δρωμένου «Σκάλες 2024» από τις ΣΦήγΚΕΣ ανέδειξε για 3η συνεχή χρονιά μέσα από δράσεις πολιτισμού σε ανοιχτούς χώρους, τοπόσημα και ομορφιές της πόλης μας.

Διασκευή –Σενάριο : Βικτωρία Αγγελοπούλου

Σκηνοθεσία : Τζίμης Πολίτης

Χορογραφίες: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου

Τοιχογραφίες: Βασίλης Ρουτζομάνης, Βικτωρία Αγγελοπούλου, Ασημάκης Στρατογιάννης

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement