Connect with us

Events

Πάτρα: Ο Σταύρος Ξαρχάκος στο κάστρο του Ρίου

Published

on

Ο ανεκτίμητος πλούτος της δημοτικής μουσικής, μελωδίες που πέρασαν από γενιά σε γενιά, αφηγήσεις που παρέμειναν ζωντανές από στόμα σε στόμα μέσα από τα διαχρονικά – ιστορικά δημοτικά τραγούδια θα «πλημμυρήσουν» το κάστρο του Ρίου στις 9.30 το βράδυ της Παρασκευής 14 Ιουλίου, στη διάρκεια του μεγάλου συναυλιακού αφιερώματος που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας υπό τη διεύθυνση του συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου.

«Συνταξιδιώτες» του Σταύρου Ξαρχάκου στη σκηνή, πέρα από την Ηρώ Σαΐα, γνωστή για την αγάπη της και τη δεξιοτεχνία της στο δημοτικό τραγούδι, είναι  ερμηνευτές – εκπρόσωποι της αυθεντικής κρητικής παράδοσης, όπως ο Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης και του ποντιακού τραγουδιού, ο Αλέξης Παρχαρίδης.

Η συναυλία αποτελεί ένα οδοιπορικό του μεγάλου Έλληνα συνθέτη από τον Πόντο ως την Κρήτη με τίτλο «Ερόδισ’ η ανατολή και ξέφεξεν η δύση», και αποτελεί μέρος του κύκλου των αφιερωμάτων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας σε Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές.

Τα αφιερώματα αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς των φετινών εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

 

Πληροφορίες

 

Λόγω της μεγάλης ζήτησης ο αριθμός των προς διάθεση εισιτηρίων είναι περιορισμένος γι’ αυτό το κοινό καλείται να φροντίσει για την έγκαιρη προμήθειά τους.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 ευρώ |  φοιτητών 7 ευρώ | ομαδικό άνω των 20 ατόμων 5 ευρώ

Σημεία προπώλησης: Ταμείο ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ, 2610.273.613 | Δισκοπωλείο Joe Records |  Βιβλιοπωλείο Ροδόπουλος |  ticketservices.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement