Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εμπορικός Σύλλογος: Δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Published

on

Σε ανακοίνωση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών ανακοινώθηκε ότι:

Πραγματοποιήθηκε στις 18/7/2023 έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών μετά από πρόταση μομφής 5 μελών του ΔΣ κατά του Προέδρου, του Α΄ Αντιπροέδρου και του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου.

Για ακόμη μια φορά αποκαλύφθηκαν οι εμμονές, το μένος, η έλλειψη επιχειρημάτων και η στοιχειώδης έλλειψη γνώσης των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών διαδικασιών από μερίδα της αντιπολίτευσης, στα πλαίσια βέβαια της «συναδελφικής αλληλεγγύης» .

Από τους υπογράφοντες την μομφή ;

Άλλος εγκαλούσε το σύνολο της Διοικούσας επιτροπής μη γνωρίζοντας καν ποιοι την απαρτίζουν και αναλύοντας και ερμηνεύοντας κατά το δοκούν και λανθασμένα με ύφος εκατό συνταγματολόγων το καταστατικό. Ακόμη και ότι ο Πρόεδρος δεν έχει δικαίωμα να εκπροσωπεί τον Σύλλογο σε συσκέψεις και ημερίδες φορέων!

Άλλος απαιτούσε αν δεν υπήρχε η σύμφωνη γνώμη του οι ανακοινώσεις του Συλλόγου να μην είναι «Εκ του Συλλόγου» και εγκαλούσε ο κυβερνητικός εγκάθετος την διοίκηση γιατί δεν έγιναν δεκτά τα αιτήματά μας από την Κυβέρνηση!

Και άλλος που συμμετείχε μέχρι πριν λίγες μέρες στην διοίκηση μηδένιζε το έργο της και γελούσε όταν από τον Πρόεδρο αναφέρθηκαν τα πεπραγμένα της. (Το αρχικό του επιχείρημα για το μη δικαίωμα την στήριξης από μέλη του ΔΣ Δημοτικών και Περιφερειακών παρατάξεων λες έχουν στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων μάλλον του εξήγησαν κάποιοι πόσο έωλο είναι και το κατάπιε)

Κατά την μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε η μομφή απορρίφθηκε πανηγυρικά με ψήφους 9-4 για τον Πρόεδρο και 11-2 για Α’ Αντιπρόεδρο και Γενικό Γραμματέα (ούτε οι ίδιοι δεν την υποστήριξαν!)

Αποδεικνύεται ότι η ενέργεια αυτή ήταν ακόμη ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα για τροφή στην βιομηχανία ανακριβών και ψευδών ανακοινώσεών τους και της ανάγκης προβολής τους σαν τηλεραδιο – περσόνες

Οι προσπάθειές μας με την στήριξη και συμμετοχή των συναδέλφων μας συνεχίζονται για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, απαραίτητων για την επιβίωση και ανάπτυξη της «ραχοκοκαλιάς» της οικονομίας μας. Χρειάζεται ενότητα και αγωνιστική διάθεση τη στιγμή μάλιστα που στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης δεν ακούσαμε κανένα μέτρο στήριξης και ενίσχυσης, ενώ ούτε καν η παράταση του χρόνου για ρυθμίσεις δεν εξαγγέλθηκε.

Ο Σύλλογός μας την τελευταία τουλάχιστον εικοσαετία είχε κατακτήσει αυτή την ενότητα και κοινή δράση μέσα από την σύνθεση ανάμεσα σε παρατάξεις με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες . Τα προβλήματα ήταν και είναι κοινά. Δυστυχώς στην παρούσα φάση από μερίδα της μειοψηφίας αντιμετωπίζουμε μία τοξικότητα με εμμονική αντιπαλότητα προς το Προεδρείο, προσβλητική συμπεριφορά απέναντι στα μέλη της Διοίκησης, εργαζόμενους και συνεργάτες του Συλλόγου. Όλοι όμως κρινόμαστε από τις πράξεις και τα λεγόμενά μας. Είναι χαρακτηριστική η απομόνωσή τους στη ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και η υπερψήφιση με τη συντριπτική πλειοψηφία του 72% του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού της Διοίκησης.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement