Connect with us

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Άναψαν τα αίματα για τη διαδοχή: Κόντρες κορυφής και «καρφιά» για τα… ΜΜΕ

Published

on

Στην επιφάνεια αναδύθηκε χθες η κρίση που σοβεί στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς η κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έχει ανακατέψει για τα καλά την εσωκομματική τράπουλα, οξύνοντας τα πάθη.

Μολονότι οι διαφωνίες που καταγράφονται αναφορικά με το πρόσωπο που θα επιλεγεί ως νέα ηγεσία, αλλά και οι αποκλίνουσες απόψεις κορυφαίων στελεχών σε μια σειρά από μείζονα ζητήματα είχαν μείνει μέχρι πρότινος μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, εντούτοις τους προβολείς έστρεψε απότομα πάνω στην εσωκομματική διαδικασία χθες η ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα του Βουλευτή Χανίων του κόμματος και πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη. Ο κ. Πολάκης εγκάλεσε -«φωτογραφίζοντας» την- την υποψήφια για την Προεδρία του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου, αναφορικά με τα λεγόμενα της για την σχέση του «νέου ΣΥΡΙΖΑ» με τους δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα, σε τηλεοπτική της συνέντευξη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η Έφη Αχτσιόγλου τάχθηκε υπέρ μιας σχέσης «εμπιστοσύνης» μεταξύ των δύο μερών, λέγοντας πως θα πρέπει να μην αδικούν ως ΣΥΡΙΖΑ τους δημοσιογράφους, αλλά ούτε και εκείνοι με τη σειρά τους να αδικούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποδίδοντας μερίδιο ευθύνης και στις δυο πλευρές.

Ωστόσο, η προοπτική επανεκκίνησης των σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με τον δημοσιογραφικό κόσμο από νέα βάση, ως απότοκο της εκλογής νέου/νέας επικεφαλής του κόμματος προκάλεσαν την οξεία αντίδραση του Βουλευτή Χανίων του κόμματος, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «Τώρα πήρα είδηση τη δήλωση: «να μην αδικούμε τους δημοσιογράφους για να μην μας αδικούν»!!!! ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ;;;», προσθέτοντας πως «Ενημερώνω προς πάσα κατεύθυνση: Θα συνεχίσω να «αδικώ»……αυτούς τους «δημοσιογράφους» και τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης που υπηρετούν!».

Αναλυτικά, η ανάρτηση Πολάκη:
Τώρα πήρα είδηση τη δήλωση: «να μην αδικούμε τους δημοσιογράφους για να μην μας αδικούν»!!!!
ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ;;;
Δηλαδή αδικήσαμε το Χατζηνικολάου που του έβγαλαν την υποθήκη του σπιτιού του με τροπολογία χωρίς να πληρώσει ένα ευρώ;;;
Αδικήσαμε αυτόν που μου έλεγε προκλητικά πως «θα μου πάρει το κοπάδι» όταν είχε 30 και βάλε εκατομμύρια χρέη σε εφορεια και ασφαλιστικά ταμεία και πλήρωσε για ορισμένα την πρώτη δόση μολις τον ξεμασκαρωσα;;;
Για να πάρουμε θέση -συγκεκριμένα όμως – στα παραπάνω!!!!
Δηλαδή τέλος, αδικήσαμε ολα τα πληρωμένα από λιστες, υπουργεία,Δεκο,περιφερειες,μικρόφωνα και γραφιδες που μας λασπολόγησαν εμένα, τον Τσιπρα, τον Παππ,α τη Δούρου το Σπιρτζη και τόσους άλλους όλα αυτά τα χρόνια με τον πιο ελεεινό τρόπο;;;

Ενημερώνω προς πάσα κατεύθυνση:
Θα συνεχίσω να «αδικώ»……αυτούς τους «δημοσιογράφους» και τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης που υπηρετούν!
Γιατι αλλιώς αυτή η χώρα ουτε θα ξεβρωμίσει ,ούτε θα φτιάξει!
….ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ…..
Παυλος Πολακης
βουλευτης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανιων και μέλος της ΠΓ του Συριζα.

Polakis_Anartisi

Μολονότι το περιβάλλον της κ. Αχτσιόγλου αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο χθες σχετικά με την ανάρτηση του κ. Πολάκη, επισημαίνοντας την οδυνηρή στιγμή για τη χώρα εξαιτίας της απώλειας των δύο πιλότων του πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair, παρόλα αυτά η δημόσια τοποθέτηση του Βουλευτού Χανίων δεν έμεινε εσωκομματικά αναπάντητη. Αντίθετα, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πρώην Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, η οποία πρόσκειται στην πλευρά Τζανακόπουλου, κάλεσε τον κ. Πολάκη «να διαβάζουμε και να ακούμε χωρίς παρωπίδες» δίνοντας συνέχεια στη διαδικτυακή κόντρα. «Αφενός καλό θα ήταν να μας αναλύσει και την αντίστοιχη απάντηση του Νίκου Παππά, που λέει ακριβώς τα ίδια την επόμενη μέρα στην ίδια δημοσιογράφο, αφετέρου καλό θα είναι να διαβάζουμε και να ακούμε χωρίς παρωπίδες» απάντησε στον πρώην Υπουργό η κ. Χατζηγεωργίου, με το θερμόμετρο στην Κουμουνδούρου να «χτυπά κόκκινο» και όχι εξαιτίας του καύσωνα.

hatzigeorgiou1

Παρά τις… τροπικές θερμοκρασίες που επικρατούν ανάμεσα στα στρατόπεδα των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος, η Κουμουνδούρου παρακολουθεί την εξέλιξη των πύρινων μετώπων ανά την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας – πέρα από την οδύνη για τον χαμό δύο πιλότων στην Κάρυστο- την ανάγκη πρόληψης του φαινομένου. Ταυτόχρονα, «οι συνθήκες του δυστυχήματος πρέπει να διερευνηθούν και παράλληλα να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα εν ώρα καθήκοντος» επισήμανε σε ανακοίνωσή της χθες η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ σε ανάρτησή της, η Ράνια Σβίγκου, Γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισε πως «ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης έχασαν τη ζωή τους στην Κάρυστο, προσπαθώντας να προστατεύσουν τις ζωές συνανθρώπων τους. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους, συμπαράσταση στους συναδέλφους τους που δίνουν με αυταπάρνηση μια μεγάλη μάχη».

Παράλληλα, την οδύνη τους για την απώλεια του πληρώματος του πυροσβεστικού αεροσκάφους εξέφρασαν χθες οι Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδης Τσακαλώτος σε αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ στο ζήτημα της επιλογής της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου στάθηκε ο υποψήφιος για την Προεδρία, Νίκος Παππάς. Σε δήλωσή του, ο κ. Παππάς έκανε λόγο για «εξόφθαλμο “δούναι και λαβείν”», συμπληρώνοντας πως «οι πρωταγωνιστές του Ειδικού Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες προήχθησαν, υπερπηδώντας μάλιστα (στην περίπτωση της κυρίας Κλάπα) πολλούς αρχαιότερους και αξιολογότατους Αρεοπαγίτες». Σύμφωνα με τον κ. Παππά, «η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου και οι προαγωγές τους έχουν, προφανώς, ισχυρή πολιτική συσχέτιση», καταλήγοντας πως «είναι, πλέον, όλοι εκτεθειμένοι».

Προτάσεις και… μηνύματα Φάμελλου

Την ίδια ώρα, «η συζήτηση για τη νέα ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν αφορά μόνο πρόσωπα αλλά πάνω από όλα πολιτικές. Πρέπει να κάνουμε μια πολύ μεγάλη αλλαγή, να γίνει ένα νέο κόμμα, βαθιά μεταρρυθμιστικό που θα καταθέτει προτάσεις για να αλλάξει η ζωή μας και δεν θα έχει μόνο αντιπολιτευτικό χαρακτήρα» παρατήρησε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, περιγράφοντας με οραματικούς όρους το μέλλον του κόμματος. Την ίδια στιγμή με διάθεση αυτοκριτικής, ο κ. Φάμελλος σημείωσε πως «πολλές φορές η κομματική γραφειοκρατία δεν επέτρεψε να υπάρχει τέτοια ζωντάνια και δημιουργικότητα». «Ταυτόχρονα το κόμμα μας δεν επέδειξε και την απαιτούμενη «επιτελικότητα», δηλαδή ανάλυση της κοινωνίας, της οικονομίας και της διοίκησης και συγκρότησης πολιτικών που να μπορούν να απαντάνε στις αλλαγές που συμβαίνουν», σταχυολόγησε στην κατεύθυνση ο κ. Φάμελλος, κάνοντας ένα βήμα παραπέρα αναφορικά με την αποτίμηση του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος.

«Καμία προσωπική εμπλοκή»
Ερωτηθείς, ακόμη, για την πιθανότητα εισόδου του στην εκλογική κούρσα της διαδοχής, «υπηρετώ αυτή τη θέση, ιδιαίτερα τώρα που υπάρχει τόσο πυκνό κοινοβουλευτικό έργο, και δεν σκέφτομαι καμία προσωπική εμπλοκή. Αυτή τη στιγμή πρέπει να υπηρετούμε το ενιαίο κόμμα αλλά και τις διεργασίες για την εκλογή νέας πολιτικής ηγεσίας» απάντησε σχετικά ο κ. Φάμελλος, για να συμπληρώσει ως προς το πολιτικό στίγμα του κόμματος ότι «η ριζοσπαστική αριστερά ήταν η αφετηρία του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν προστέθηκε η Προοδευτική Συμμαχία η απεύθυνσή μας διευρύνθηκε από τη ριζοσπαστική αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο».

Σε κάθε περίπτωση, η δήλωση του κ. Φάμελλου για «καμία προσωπική εμπλοκή» προκαλεί νέο γύρο εσωκομματικών εξελίξεων, ιδίως μετά τις πιέσεις που του ασκήθηκαν από μερίδα του «προεδρικού μπλοκ» για κατάθεση υποψηφιότητας εκ μέρους του. Αντί της πρότασης της καθόδου, όμως, ο κ. Φάμελλος πρότεινε χθες να θεσπιστεί ανώτατο όριο στις βουλευτικές θητείες, λέγοντας ότι «οι τρεις θητείες, δώδεκα χρόνια, είναι επαρκής χρόνος», καθώς σε αντίθετη περίπτωση δημιουργείται στην Ελλάδα ένα «κλειστό σύστημα εξουσίες, η πολιτική γίνεται επάγγελμα και καριέρα και τελικά δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο: υποδουλώνεται ο πολίτης στον πολιτικό για να του κάνει ρουσφέτι και έπειτα υποδουλώνεται ο πολιτικός στον πολίτη για την ψήφο», κατέληξε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement