Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνάντηση με τον Λ. Αυγενάκη ζητάνε οι Αντιπεριφερειάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης  της χώρας

Θ. Βασιλόπουλος: «Η κλιματική αλλαγή απειλεί  τον πρωτογενή τομέα των περιφερειών μας»

Published

on

Το θεσμικό μέτωπο των Αντιπεριφερειαρχών Αγροτικής Ανάπτυξης των Περιφερειών της χώρας, με κοινή επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, ζητά άμεσα συνάντηση προκειμένου να συζητηθούν τα σοβαρά ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί σε δυναμικές παραγωγικές περιοχές από την κλιματική αλλαγή. Πρόθεση των αντιπεριφερειαρχών όπως αναφέρουν στην σχετική επιστολή είναι να διαμορφωθεί ένα ισχυρό θεσμικό πλαίσιο  – «ασπίδα» –  για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος  που ανέλαβε  την πρωτοβουλία για την συνάντηση  με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου επεσήμανε τα εξής: «Έπειτα από συνεννόηση με τους συναδέλφους αντιπεριφερειάρχες της χώρας  στείλαμε σχετική επιστολή στη νέα πολιτική ηγεσία  του υπουργείου για  να συζητήσουμε  τα σοβαρά θέματα  που έχουν δημιουργηθεί σε δυναμικές καλλιέργειες  από την κλιματική αλλαγή. Έχουμε αναπτύξει μια ισχυρή συνεργασία και θέλουμε να την διατηρήσουμε και με τη νέα ηγεσία του υπουργείου με σκοπό να προστατεύσουμε τον πρωτογενή τομέα των περιφερειών μας.»    

ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ

 Η επιστολή αναφέρει τα εξής: «Με την παρούσα επιστολή θέλουμε  να σας συγχαρούμε  για την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και να σας ευχηθούμε ευδόκιμη θητεία.  Η χώρα μας βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις στην αγροτική παραγωγή συνέπεια της Κλιματικής Αλλαγής σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για τον πρωτογενή μας τομέα στην αφετηρία εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τους αγρότες-παραγωγούς μας για το σύνολο των καλλιεργειών μας είναι άκρως ανησυχητικά διότι  οι διαρκείς εναλλαγές θερμοκρασίας που παρατηρούνται ειδικά αυτή την  φετινή χρονιά, είχαν σοβαρές επιπτώσεις τόσο στην ανθοφορία όσο και στην καρπόδεση για τα δενδρώδη, τα οπωροκηπευτικά , την μελισσοτροφία κ.α.   Όπως αντιλαμβάνεστε, έχει προκληθεί κατακόρυφη πτώση του εισοδήματος των παραγωγών μας που στηρίζουν τις τοπικές οικονομίες των περιοχών μας προκαλώντας έτσι ευρύτερες αρνητικές συνέπειες στον αγροτικό παραγωγικό ιστό της χώρας.  Από τις αρχές του 2020 και  έπειτα  από την ανάληψη των καθηκόντων μας ως θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες αγροτικής πολιτικής έχουμε πραγματοποιήσει με τους προκατόχους σας στο υπουργείο συναντήσεις για διάφορα ζητήματα που ανέκυπταν.   Αυτό το θετικό κλίμα που διατηρούμε με το υπουργείο ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί και επί της δικής σας θητείας γι αυτό και πιστεύουμε στην καλή  συνεργασία των δύο πλευρών.  

      Κύριε υπουργέ  

Αναμένουμε  την πρόκλησή σας ώστε το επόμενο διάστημα να σας εκθέσουμε τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο των περιφερειών μας.»   

Ροή ειδήσεων

Advertisement