Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στις δράσεις ενημέρωσης για ασφαλές κολύμπι ο Αντιπεριφερειάρχης Χ. Μπονάνος

Published

on

Συνεχίστηκαν σήμερα Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023  οι δράσεις για ασφαλές κολύμπι στις παραλίες μας, που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Σώμα Εθελοντών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του τμήματος Πάτρας, καθ΄ ολη τη διάρκεια του καλοκαιριού.  

 

Στην παραλία της πλαζ, στην Πάτρα, βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος με τον Νίκο Κοσκινά και την Τάνια Τσαμολιά συνυπεύθυνους του  Σώματος Εθελοντών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του τμήματος Πάτρας και μαζί με άλλους εθελοντές , μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια και βεντάλιες  στους λουόμενους με οδηγίες για ασφαλές κολύμπι και για την προστασία από τον καύσωνα. 

 

 Αύριο Τρίτη 1 Αυγούστου 2023  και ώρα 19.00 διοργανώνεται ποδηλατάδα με διαδρομή από το Μώλο Αγ. Νικολάου προς το Νότιο Πάρκο,  για την πρόληψη των πνιγμών

Σκοπός της ποδηλατάδας  είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κόσμου πάνω στο θέμα της πρόληψης των πνιγμών, η οποία είναι πάντα καλύτερη από την θεραπεία. 

 

Σε δηλώσεις του ο κ. Μπονάνος αναφέρει σχετικά: «Έχουμε το πλεονέκτημα να μεγαλώνουμε σ΄ ένα τόπο εξαιρετικά προικισμένο με έναν μοναδικό φυσικό πλούτο, όπως είναι η  θάλασσα. Δυστυχώς όμως τα στατιστικά στοιχεία για τους πνιγμούς στην Ελλάδα είναι δυσοίωνα , αφού  σύμφωνα με το κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), περισσότεροι από 350 έως 400 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους από πνιγμό ετησίως, ενώ κάθε χρόνο στη χώρα μας πνίγεται και ένας σημαντικός αριθμός παιδιών και εφήβων (περίπου 10 παιδιά και έφηβοι). Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι, στην Ελλάδα, μια χώρα που περιτριγυρίζεται από θάλασσα, ένα μεγάλο ποσοστό κατοίκων (αγγίζει ακόμη και το 60%, όπου σημαντικό ποσοστό αυτών είναι παιδιά και έφηβοι) δεν γνωρίζει πώς να κολυμπά και πώς να τηρεί βασικούς κανόνες ασφαλείας με στόχο την αποφυγή των πνιγμών. Η έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός περιστατικού πνιγμού στα πρώτα λεπτά μαζί με την ενημέρωση του κοινού για τα μέτρα πρόληψης μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο πνιγμού. Γι΄ αυτούς τους λόγους οι δράσεις μας που ξεκινήσανε από τον Μάϊο θα συνεχιστούν καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ας συνεχίσουμε να χαιρόμαστε το φετινό καλοκαίρι, χωρίς να κινδυνέψει κανείς!»    

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement