Connect with us

Συνεργασίες

Άμεση στήριξη των διασωστών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από την Interamerican

Published

on

 

Η Interamerican προχώρησε σε άμεση ενίσχυση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) για την προμήθεια εξοπλισμού και μέσων ατομικής προστασίας των εθελοντών διασωστών που δρουν όλες αυτές τις ημέρες στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών, προκειμένου να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και το οικοσύστημα της χώρας μας.

Σημειώνεται ότι οι εθελοντές της ΕΟΔ επιχειρούν 24 ώρες το 24ωρο σε σημεία που έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις κατά τόπους αρχές Πολιτικής Προστασίας, με έμφαση προσφάτως στα δύο μεγάλα μέτωπα της Ρόδου και της Κέρκυρας. Κλιμάκια της ΕΟΔ συνδράμουν με όσα μέσα διαθέτουν, τόσο επιχειρησιακά στην πυρόσβεση, όσο και στην παροχή Πρώτων Βοηθειών σε κατοίκους, αλλά και σε πυροσβέστες που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλα προβλήματα υγείας. Ταυτόχρονα, πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες για τυχόν αναζωπυρώσεις.

«Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που θα επιτρέπει στα μέλη της ΕΟΔ να επιχειρούν, εξασφαλίζοντας πρωτίστως την προσωπική τους ασφάλεια. Μία κίνηση ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς όλους αυτούς τους ανθρώπους που με κίνδυνο της ζωής τους δίνουν ένα τεράστιο αγώνα στα μέτωπα των πυρκαγιών», ανέφερε σχετικά η Χρύσα Ελευθερίου, Sustainability and Stakeholders Relations Leader του Ομίλου Interamerican.

 Ο Πρόεδρος της ΕΟΔ, κ. Φώτης Σαρηγιάννης, δήλωσε από την πλευρά του: :«Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς την Interamerican για την πολύτιμη συνεισφορά της στο έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κατά τη διάρκεια αυτού του κρίσιμου για τη χώρα μας διαστήματος. Η ευαισθητοποίησή σας βοηθά τους εθελοντές μας να συνεχίσουν να προσφέρουν ακάθεκτοι βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται». 

Η Interamerican, εδώ και αρκετά χρόνια, έχει αναπτύξει μια ουσιαστική συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) στον τομέα των πρώτων βοηθειών, πρόληψης  και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Μάλιστα τον Ιούλιο, οργάνωσε εξειδικευμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους εργαζόμενους αναφορικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιάς τόσο σε οικιακό περιβάλλον, όσο και στην ύπαιθρο.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement