Connect with us

Διεθνή

Τραγωδία στην Ιταλία: Πιθανή δίωξη για ανθρωποκτονία στον οδηγό του ταχύπλοου

Published

on

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση ναυαγίου φέρεται ότι θα αντιμετωπίσει ο οδηγός του ταχύπλοου που έστειλε στον θάνατο την πρόεδρο του εκδοτικού οίκου του «Harry Potter» ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια κοκαΐνης.

Όπως έγινε γνωστό από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή στην 45χρονη συγγραφέα, Αντρίνε Βόγκαν, που σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια των δύο παιδιών της ενώ βρισκόταν διακοπές με την οικογένειά της.

Το ένα από τα παιδιά της έπεσε στη θάλασσα χωρίς όμως να τραυματιστεί σοβαρά, ενώ ο συζύγός της διακομίστηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στα άκρα.

Την ίδια στιγμή και ο 30χρονος οδηγός, που βρέθηκε θετικός σε τοξοκολογικές εξετάσεις, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με τραύματα στη λεκάνη.

Το χρονικό της τραγωδίας 

Amalfi, scontro tra veliero e gozzo - Estate in Diretta - 04/08/2023

Η γυναίκα βρισκόταν σε ένα ταχύπλοο το οποίο συγκρούστηκε με ιστιοφόρο 45 μέτρων. Μαζί της, ο σύζυγός της Μάικ, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά, η 12χρονη κόρη της και ο 8χρονος γιος της. Τα παιδιά δεν τραυματίστηκαν, είδαν όμως τη μητέρα τους να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια τους και είναι σε κατάσταση σοκ.

Ο οδηγός του ταχύπλοου, 30χρονος από την Καμπανία, φέρεται να οδηγούσε το σκάφος – που είχε νοικιάσει η αμερικανική οικογένεια από εταιρεία στη Μάσα Λουμπρένσε – υπό την επήρεια κοκαΐνης.

Από τις εικόνες που κατέγραψαν οι επιβάτες του Tortuga – οι οποίες έχουν γίνει viral – είναι δυνατόν να ανατρέξει κανείς στις στιγμές αμέσως μετά την τραγωδία: η μουσική στο σκάφος χαμηλώνει ξαφνικά, ο χορός και τα γέλια σταματούν και επικρατεί απελπισία.

Adrienne

Τραγωδία και απελπισία
«Ω, Θεέ μου», φωνάζουν περισσότεροι από ένας επιβάτες, κοιτάζοντας προς την αριστερή πλευρά του σκάφους και αντικρίζοντας το ταχύπλοο το οποίο είχε καταστραφεί από τη σύγκρουση. Μια καταστροφή που αμαύρωσε τον γάμο ενός ζευγαριού από το εξωτερικό που είχε επιλέξει να γιορτάσει στο Tortuga και, πάνω απ’ όλα, μετέτρεψε τις διακοπές της αμερικανικής οικογένειας στην Ιταλία σε τραγωδία. Αφού επισκέφθηκαν τη Ρώμη, η άτυχη οικογένεια είχε αποφασίσει να μείνει στο Αμάλφι.

Και χθες το απόγευμα αποφάσισαν να κάνουν ένα ταξίδι στη θάλασσα. Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι το ταχύπλοο ταξίδευε με μεγάλη ταχύτητα όταν συγκρούστηκε με το ιστιοφόρο. Η Εισαγγελία του Σαλέρνο έχει ξεκινήσει έρευνα την οποία ανέθεσε στο Λιμεναρχείο, το οποίο έχει συγκεντρώσει πολλά στοιχεία.

Το μηχανοκίνητο σκάφος καταστράφηκε από την πρόσκρουση

Turista morta in incidente ad Amalfi, il comandante del Tortuga: "La barca ci ha tagliato la strada"

Αυτό που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι η σύγκρουση μεταξύ του ταχύπλοου και του ιστιοφόρου μήκους 45 μέτρων ήταν εξαιρετικά σφοδρή.

Ο Tony Gallo, καπετάνιος του Tortuga, δήλωσε στο Fanpage.it: «Περίπου 500 μέτρα από την ακτή, ένα σκάφος που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση άλλαξε απότομα πορεία με μεγάλη ταχύτητα, μας έκοψε κυριολεκτικά τον δρόμο και στη συνέχεια έπεσε κάτω από την πλώρη μας. Τη στιγμή της σύγκρουσης, το σκάφος μου είχε κλείσει τις μηχανές του. Το άλλο, όπως φαίνεται και από τα βίντεο που παραδόθηκαν στη δικαιοσύνη, είχε ακόμη ενεργοποιημένη την προπέλα, ακόμη και μετά τη σύγκρουση».

Amalfi, scontro motoscafo e veliero. Turista americana muore

Η Vaughan, η οποία ήταν πρόεδρος του εκδοτικού οίκου Bloomsbury Publishing για περίπου δύο χρόνια, γνωστό στέλεχος στον εκδοτικό κόσμο, κατέληξε στο νερό κοντά στις προπέλες, με βαθιά και σοβαρά τραύματα. Αρχικά διασώθηκε από δύο γιατρούς που επέβαιναν στο ιστιοφόρο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Αμάλφι με ένα διερχόμενο ταχύπλοο, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο σύζυγός της Μάικ υπέστη μώλωπες στον ώμο και κάποια τραύματα για τα οποία νοσηλεύτηκε, μαζί με τα δύο παιδιά τους (που παρέμειναν σώα) στο νοσοκομείο του Ραβέλο. Ο οδηγός του ταχύπλοου υπέστη τραυματισμό στη λεκάνη και κάταγμα πλευρών. Ο καπετάνιος νοσηλεύεται στα επείγοντα του νοσοκομείου του Σαλέρνο, όπου, ως είθισται, υποβλήθηκε σε τοξικολογικές εξετάσεις. Οι οποίες αποδείχθηκαν θετικές. Αναμένονται πλέον οι αποφάσεις των δικαστικών αρχών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement