Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανάπλαση… και ταλαιπωρία στην Τριών Ναυάρχων: Τέλη Νοεμβρίου και…βλέπουμε για την παράδοση του έργου

Published

on

ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, η ολοκλήρωση των οποίων θα μεταμορφώσει θεαματικά την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Παρά τις όποιες καθυστερήσεις, το έργο στην Τριών Ναυάρχων προχωρά, ενώ η ανακατασκευή των σκαλών της Αγίου Νικολάου έχει φτάσει στο τέλος της και εκείνο που απομένει είναι η τοποθέτηση του νέου ηλεκτροφωτισμού.
Αναμφίβολα, το πιο πολυσυζητημένο έργο είναι αυτό στην Τριών Ναυάρχων, για το οποίο έχουν προκληθεί αντιδράσεις ως προς τη χρονική περίοδο που επιλέχθηκε για την έναρξή του.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες για την ανάπλαση της Κάτω πόλης στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας ξεκίνησαν τον Μάρτιο.
Ο εργολάβος έπιασε δουλειά ξεκινώντας τις παρεμβάσεις από το πάνω μέρος της Τριών Ναυάρχων. Δηλαδή πιο κάτω από την δεύτερη εργολαβία για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου που είναι η συντήρηση των ιστορικών σκαλιών, έργο που έχει αναλάβει η ίδια εταιρεία.
Μιλώντας στη «Γ», ο αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου – Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων (Η/Μ) και Έργων Υποδομής, Χρήστος Κορδάς τονίζει: «Πριν ξεκινήσει το έργο φωνάξαμε τον ΣΚΕΑΝΑ και είπαμε ότι κάθε μήνα θα παραδίδεται κι ένα τμήμα». Σύμφωνα με τον ίδιο, το έργο εξελίσσεται σε γενικές γραμμές βάσει του χρονοδιαγράμματος. Συνυπολογίζοντας ότι ο τρέχων μήνας θα είναι κατά το ήμισυ «νεκρός», ο κ. Κορδάς εκτιμά ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου ή το αργότερο στα τέλη του χρόνου.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement