Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κέρκυρα: Η φωτογραφία με το κασκόλ της Νάπολι πρόδωσε τον Ιταλό μαφιόζο

Published

on

Μια πρόσφατη φωτογραφία του με πανό και κασκόλ της Νάπολι σε μπαλκόνι εστιατορίου, η οποία κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν αυτή η οποία ουσιαστικά «πρόδωσε» τον 60χρονο Ιταλό, ο οποίος ζούσε για χρόνια στην Κέρκυρα, κάνοντας δουλειές για την ιταλική μαφία, διατηρώντας ρόλο «λογιστή», του ανθρώπου δηλαδή που είχε αναλάβει να ξεπλένει χρήματα μέσω παράνομων εταιρικών σχημάτων.

napoli_carabinieri
Στο κόκκινο πλαίσιο ο 60χρονος Ιταλός που συνελήφθη στην Κέρκυρα

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν, ο Ιταλός ήταν κάτοικος Κέρκυρας για πολλά χρόνια, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ εργαζόταν σαν μάγειρας, απέκτησε οικογένεια στο νησί και έχει ένα μεγάλο παιδί. Ο 60χρονος που συνελήφθη την Παρασκευή (4/8) από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, θα οδηγηθεί τη Δευτέρα στον εισαγγελέα. Εκεί, αναμένεται να ισχυριστεί ότι δεν κατηγορείται για εγκλήματα του ποινικού δικαίου, αλλά του οικονομικού δικαίου, όπως ξέπλυμα χρήματος.

Όπως λένε οι δικηγόροι του, θα προβάλει σαν επιχείρημα πως κατηγορείται ουσιαστικά για φορολογικές παραβάσεις, δηλαδή για μια εικονική πτώχευση επιχείρησης και άλλες παραβάσεις οικονομικού χαρακτήρα, οι οποίες έχουν παραγραφεί, οπότε θα ζητήσει από το δικαστήριο να μην δεχτεί την έκδοσή του.

Καταζητούνταν για 11 χρόνια

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο Ιταλός έχει καταδικαστεί σε 14 χρόνια φυλακή και φέρεται να δραπέτευσε το 2012. Έκτοτε αναζητούνταν ενώ σε βάρος του είχε εκδοθεί και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το όνομά του είχε συμπεριληφθεί σε λίστα με τους πιο επικίνδυνους φυγόδικους του υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας.

Για τον εντοπισμό του υπήρξε συνεργασία μεταξύ των ελληνικών Αρχών και αυτών της Νάπολης με κλιμάκιο των καραμπινιέρων να φτάνει στην Αθήνα προκειμένου να βρίσκεται κοντά στις έρευνες.

Τελικά τα στελέχη της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας κατάφεραν χθες Σάββατο να εντοπίσουν τον 60χρονο την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του στην περιοχή των Γουβιών. Αμέσως τον ακινητοποίησαν και τον μετέφεραν στην υποδιεύθυνση για τα περαιτέρω.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023 σε περιοχή της Κέρκυρας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, 60χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης της Εισαγγελίας της Νάπολη, για εγκληματική οργάνωση και οικονομικά αδικήματα.

Ο εντοπισμός και η σύλληψή του είναι αποτέλεσμα επιχείρησης που συντονίστηκε από τη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και τη συνδρομή των Ιταλικών Αρχών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ροή ειδήσεων

Advertisement