Connect with us

Ελλάδα

ΑΣΕΠ: Έρχονται 4.300 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ σε υπουργεία, δήμους και περιφέρειες

Published

on

Έρχεται νέα προκήρυξη ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 4.300 μόνιμων υπαλλήλων. Όλες οι νέες ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη θα είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και θα καλύψουν κενά σε κρίσιμους τομείς των κεντρικών υπηρεσιών των υπουργείων, των περιφερειών, των δήμων, των ανεξάρτητων Αρχών, των αποκεντρωμένων διοικήσεων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Σύμφωνα με την «Απογευματινή», οι ειδικότητες που θα περιλαμβάνει η προκήρυξη είναι: Αρχαιολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Βιολόγοι, Γεωλόγοι, Γεωπόνοι, Κοινωνιολόγοι, Κτηνίατροι, Αρχιτέκτονες Μηχανικοί, Αρχειονόμοι-Βιβλιοθηκονόμοι, Δασολόγοι, Μηχανικοί Περιβάλλοντος, Επικοινωνίας, Επιστήμης Τροφίμων, Ιχθυολόγοι, Μηχανικοί Ηλεκτρολόγοι, Μεταλλειολόγοι, Ορυκτών Πόρων, Μηχανικοί Μηχανολόγοι, Οικονομίας και Διοίκησης, Παραγωγής και Διοίκησης, Πολιτικοί Μηχανικοί, Μηχανικοί Τοπογράφοι και Αγρονόμοι Τοπογράφοι, Χημικοί Μηχανικοί, Μηχανικοί Χωροταξίας και Πολεοδομίας, Νομικοί, Οικονομικού, Πληροφορικής, Στατιστικής, Φαρμακοποιοί, Χημικοί και Ψυχολόγοι.

Ο χρόνος που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη για τους επιτυχόντες και διοριστέους ΠΕ, προσδιορίζεται αμέσως μετά την έκδοση προκήρυξης για την πρόσληψη 1.800 μόνιμων υπαλλήλων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, επιτυχόντων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, έως τις 15 Αυγούστου.

Άλλωστε από το ΑΣΕΠ εξαρτάται αν θα ολοκληρώσει σύντομα τις διαδικασίες επεξεργασίας της προκήρυξης των 4.300 υπαλλήλων ΠΕ και αυτή, ίσως, είναι μία από τις τελευταίες προκηρύξεις για προσλήψεις που θα εκδοθούν με τον ισχύοντα τρόπο των εννέα σταδίων, διαδικασία που ακολουθείται όλα αυτά τα χρόνια.

Με τον νέο προγραμματισμό προσλήψεων του 2024, ο οποίος αναμένεται να εγκριθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου από το υπουργικό συμβούλιο, ο τρόπος που λειτουργεί το ΑΣΕΠ αναμένεται να αλλάξει και οι μεγάλοι γραπτοί διαγωνισμοί θα αντικατασταθούν από διαγωνιστικές διαδικασίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, με μεγαλύτερη συχνότητα και με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, με πολύ μικρότερους αριθμούς συμμετεχόντων. Οι επιτυχόντες σε αυτούς τους διαγωνισμούς των «μικρών ΑΣΕΠ» θα δημιουργούν μια δεξαμενή επιτυχόντων, οι οποίοι θα καλύπτουν τις ανάγκες του Δημοσίου μέσω του κεντρικού προγραμματισμού της κυβέρνησης.

«Οι προσλήψεις όλες περνάνε μέσα από αυτό τον κεντρικό προγραμματισμό, ο οποίος εκ των πραγμάτων μας υποχρεώνει μερικές φορές να γινόμαστε και λίγο δυσάρεστοι, διότι πρέπει να κάνουμε κεντρικές πολιτικές προτεραιότητες», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο συντονίζει το μεταρρυθμιστικό έργο.

Εκτός από το πανεπιστημιακό πτυχίο, για την κατάταξη όσων υποβάλλουν αίτηση για διορισμό, έξτρα μόρια δίνουν: μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές, άριστη γνώση μιας ή περισσοτέρων ξένων γλωσσών, καλή γνώση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, εμπειρία. Επίσης επιπλέον μόρια δίνουν η πολυτεκνία, η τριτεκνία και η αναπηρία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement