Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Προσλαμβάνει 180 εργαζόμενους για τον καθαρισμό των σχολείων ο Δήμος Πατρέων

Published

on

Από την Παρασκευή 4/8 ο Δήμος Πατρέων άρχισε να δέχεται αιτήσεις για την πρόσληψη 180 ατόμων, με σύμβαση ορισμένου χρόνου, για τον καθαρισμό των σχολικών κτιρίων της πόλης.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 18/8.
Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και για το θέμα των σχολικών καθαριστριών είχε ζητήσει από την κυβέρνηση έγκριση και χρηματοδότηση για την πρόσληψη προσωπικού πλήρους ωραρίου, κάτι που δεν έγινε δεκτό.
Η Δημοτική Αρχή προκήρυξε θέσεις σχολικών καθαριστριών για την καθαριότητα των σχολείων μας, σε θέσεις εργασίας ΠΛΗΡΟΥΣ απασχόλησης και όχι μερικής -ακόμη και 2 ωρών- που προβλέπει η σχετική εγκύκλιος της Κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει 400.000 ευρώ αφαίρεση από τον Δημοτικό Προϋπολογισμό.
Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, επιτελούν ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την υγεία και την ποιότητα ζωής των παιδιών μας στα Σχολεία τους.
Χρόνια εργάζονται καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου, μέσω των Σχολικών Επιτροπών και η απαίτησή μας είναι η μονιμοποίηση στις θέσεις εργασίας τους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Η μονιμοποίησή τους εμποδίζεται από τις πολιτικές όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, που επί της ουσίας θέλουν να κρατούν εργαζόμενους σε ομηρία με εξευτελιστικές αποδοχές.
Ως Δήμος, δεν θα αφήνουμε τα σχολεία μας με ελλιπή καθαριότητα. Δεν αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες των παιδιών μας και τους εργαζόμενους ως κόστος, όπως κάνει η κάθε Κυβέρνηση.
Για το λόγο αυτό προχωρήσαμε και φέτος, για τη σχολική χρονιά 2023 – 2024, στην προκήρυξη 180 θέσεων σχολικών καθαριστριών με πλήρη απασχόληση και τη διαφορά της μισθοδοσίας, που δεν εγκρίνει η κυβέρνηση, θα την αναλάβει ο Δήμος από ίδιους πόρους, όπως έκανε και τας προηγούμενα χρόνια.
Αυτό όμως δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχισθεί, να μεταφέρει δηλαδή η κυβέρνηση δικές της υποχρεώσεις στους Δήμους και μάλιστα χωρίς να τις συνοδεύει με τα αντίστοιχα κονδύλια, με αποτέλεσμα, για το Δήμο μας, 400.000 ευρώ να αφαιρεθούν και φέτος από άλλες ζωτικές ανάγκες της πόλης μας.
Είναι απαράδεκτο άλλοι να παίρνουν, μέσω ΕΣΠΑ, για τα εμπορικά τους κέντρα, τις επιχειρήσεις τους χρήματα του λαού και ο Δήμος μας να ψάχνει να βρει πόρους για να έχουν τα παιδιά μας καθαριότητα στα σχολεία τους!
Είναι καιρός ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ τα χρήματα, που μας παίρνουν μέσω πολλαπλής φορολογίας, να πηγαίνουν για τα συμφέροντα των λίγων.
Απαιτούμε την πλήρη κάλυψη των αναγκών των σχολείων με έκτακτη επιχορήγηση.

Ροή ειδήσεων

Advertisement