Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Κώστας Σβόλης μιλά στη «Γ»-«Ανοικτή πρόσκληση προς τους πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεολογίας»

Published

on

Συνέντευξη στην Ελένη Α. Γεωργοπούλου

«Δόθηκε τέλος στην απέραντη σεναριολογία, είμαστε η επιλογή του κυβερνώντος κόμματος» δηλώνει στη «Γ» ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Κωνσταντίνος Σβόλης, ο οποίος έχει χαράξει πλώρη για να κατακτήσει την Μαιζώνος στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Ξεδιπλώνοντας τις προτάσεις και το όραμά του για την Πάτρα ο ιατρός – καρδιολόγος Κώστας Σβόλης, γίνεται αποδέκτης θετικών μηνυμάτων από τους πολίτες τονίζοντας πως «η πολιτική μας θα έχει ανθρωποκεντρικό πρόσημο».

Όσον αφορά στο ψηφοδέλτιο που ηγείται, επισημαίνει πως αποτελείται από όλο το φάσμα της ανθρωπογεωγραφίας της Πάτρας και μέσω της «Γ» απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες που επιθυμούν να συνδράμουν και έχουν κοινό όραμα, ασχέτως αν υιοθετούν διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες.

Ο κ. Σβόλης καλεί τους Πατρινούς να στηρίξουν την παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» διότι πρεσβεύει το άφθαρτο και το ηθικό, τη σύγχρονη πολιτική σκέψη, την κοινή λογική, τη μετριοπάθεια και τη συνεργασία προκειμένου να ανοίξει ένα νέο δημιουργικό κεφάλαιο για την πόλη μας και για τους δημότες της.

-Κύριε Σβόλη, βρισκόμαστε δύο μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. Τι μηνύματα αντλείτε από τους πολίτες;

«Τα μηνύματα που εισπράττουμε από τους πολίτες είναι για εμάς πολύ θετικά. Αφενός υπάρχει διάχυτη η δυσαρέσκεια για τη σημερινή δημοτική αρχή και η επιθυμία αλλαγής και αφετέρου διαπιστώνουμε αποδοχή των θέσεων, απόψεων και σχεδίων που έχουμε ως δημοτική παράταξη για την επόμενη ημέρα. Οι πολίτες μετά από εννέα περίπου έτη δεν θα δώσουν άλλη ευκαιρία στη σημερινή δημοτική αρχή, η οποία έχει πράξει ελάχιστα για την πόλη μας».

-Τελικά, κύριε Σβόλη, είστε ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας; Πιστεύετε πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να είναι πέρα από κόμματα και από χρώματα;

«Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα, επίσημα, στήριξη σε κανέναν δήμο πλην Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά. Δόθηκε τέλος στην απέραντη σεναριολογία των τελευταίων ημερών και είμαστε η επιλογή του κυβερνώντος κόμματος.

Η άποψή μου είναι ότι ειδικά στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού δεν είναι απαραίτητη η κομματική αντιπαράθεση αλλά η αντιπαράθεση ιδεών και οραμάτων που έχουμε όλοι για την πόλη μας. Τα προβλήματα δεν έχουν κομματική απόχρωση και είναι κοινά για όλους ανεξαρτήτως τι ψηφίζει ο καθένας. Ασφαλώς και είναι αναγκαία η πολιτική σκέψη αλλά πρωτίστως σημασία έχει να χρησιμοποιεί κανείς την κοινή λογική αντιπροσωπεύοντας τον μέσο νου. Μέσα από συνέργεια και διάθεση προσφοράς θα προσπαθήσουμε, τουλάχιστον εμείς, να επιλύσουμε τα προβλήματα».

– Έχετε δηλώσει πως το χρίσμα το δίνει η κοινωνία…

«Πράγματι πίστευα και πιστεύω πως χωρίς την αποδοχή της κοινωνίας δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα επιτυχίας, ακόμη και αν υποστηριχθεί κανείς από κομματικούς μηχανισμούς. Αυτός ήταν, άλλωστε, και ο λόγος που είχα υποστηρίξει ότι για να δώσουμε το «παρών» στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει μέσα από μια bottom up διαδικασία να λάβουμε πρώτα την έγκριση των συμπολιτών μας. Μέσα από μια διαδραστική διαδικασία και με συχνή παρουσία σε κοινότητες, σε γειτονιές, σε φορείς, σε συλλόγους και σωματεία ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα των πολιτών και ταυτόχρονα ενημερώσαμε για το πρόγραμμά μας. Αποτέλεσμα όλης αυτής της διαδικασίας ήταν η αύξηση της αναγνωσιμότητας αλλά και της πρόθεσης ψήφου προς τον συνδυασμό μας. Θεωρώ ότι λάβαμε τελικά το χρίσμα της κοινωνίας».

-Το ψηφοδέλτιό σας είναι πολυσυλλεκτικό και με ανθρώπους που έχουν έρεισμα στην κοινωνία. Να περιμένουμε νέα πρόσωπα-εκπλήξεις;

«Ο συνδυασμός μας εμπεριέχει πρόσωπα από όλα τα κοινωνικά στρώματα με θετικό εντύπωμα στην κοινωνία καλύπτοντας όλο το φάσμα της ανθρωπογεωγραφίας. Υπάρχουν υποψήφιοι που δεν ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία αλλά μας ενώνει η διάθεση προσφοράς, η μετριοπάθεια, η εντιμότητα και όπως προανέφερα η κοινή λογική. Σημασία μεγάλη έχει η θετική εικόνα που υπάρχει για τους υποψηφίους μας και θεωρώ ότι έχουμε ένα πολύ ισχυρό ψηφοδέλτιο. Προφανώς και θα ενισχυθεί τις επόμενες ημέρες με νέα πρόσωπα. Προσκαλώ να μας συνδράμουν πολίτες που έχουν κοινό όραμα με εμάς άσχετα αν υιοθετούν διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες».

-Ποιες είναι οι δράσεις σας για το επόμενο διάστημα;

«Έχουμε ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2022 τη συνεχή επαφή με τους πολίτες του δήμου μας. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε με αμείωτους ρυθμούς ώστε να εξασφαλίσουμε ότι το πρόγραμμά μας θα κοινοποιηθεί σε κάθε γωνιά της πόλης μας. Ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον πολίτη».

-Ποια είναι η άποψή σας για τους άλλους διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου, τον Κώστα Πελετίδη, τον Βασίλη Αϊβαλή και τον Πέτρο Ψωμά;

«Εξαρχής να δηλώσω ότι σέβομαι και εκτιμώ όλους όσοι ασχολούνται με τα κοινά. Όλοι οι συνυποψήφιοι έχουν διάθεση να προσφέρουν και κρίνονται από τον τρόπο σκέψης τους, από την ειλικρίνειά τους, την ικανότητα και την πολιτική τους άποψη. Δεν θα ήθελα να κρίνω εγώ τα ποιοτικά αυτά χαρακτηριστικά αλλά ο ψηφοφόρος που θα κληθεί να ψηφίσει. Έχω άποψη αλλά σημασία έχει η άποψη του ψηφοφόρου».

-Γιατί οι Πατρινοί να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην παράταξή σας;

«Θα μας στηρίξουν οι συμπολίτες μας για τρεις κυρίως λόγους. Πρώτον, γιατί γνωρίζουμε τα προβλήματα της πόλης μας μέσα από τη συνεχή αυτοδιοικητική μας παρουσία των τελευταίων τεσσάρων ετών. Δεύτερον, γιατί γνωρίζουμε τις λύσεις για όλα τα θέματα που μας απασχολούν. Τρίτον, διότι πρεσβεύουμε το άφθαρτο και το ηθικό, τη σύγχρονη πολιτική σκέψη, τη μετριοπάθεια και τη συνεργασία, την κοινή λογική και τον μέσο νου».

-Ποιο είναι το όραμά σας για την Πάτρα του αύριο;

«Θέλουμε να βοηθήσουμε στην επίλυση πολλών προβλημάτων που άπτονται της καθημερινότητας. Η έλλειψη καθαριότητας, η κακή οδοποιία, το κυκλοφοριακό, η αποχέτευση, τα απορρίμματα, και πολλά άλλα προβλήματα μας ταλανίζουν πολλά χρόνια. Επιθυμούμε την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου αλλά και του Ριγανόκαμπου του οποίου θα διεκδικήσουμε την παραχώρηση. Θέλουμε την τουριστική ανάπτυξη, τη στήριξη στα αθλητικά σωματεία και συλλόγους, το επιχειρείν, τη διασύνδεση με το Πανεπιστήμιο, την ενεργειακή μας αυτονομία, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την ανάπτυξη των υποδομών, την έλευση του τρένου, την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος και κάποια στιγμή θα πρέπει να αναφερθούμε και στον οδικό άξονα Πάτρα-Τρίπολη. Θέλουμε, επίσης, να υποστηρίξουμε τον αναξιοπαθούντα συμπολίτη μας. Η πολιτική μας θα έχει ανθρωποκεντρικό πρόσημο.

Θα συνεργαστούμε με την κεντρική διοίκηση, θα αξιοποιήσουμε τα κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια, θα προσελκύσουμε δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και θα συμπράξουμε με τον ιδιωτικό τομέα με επωφελείς όρους για τους συμπολίτες μας. Με σύνθημα, πρώτα η πόλη μας, θα επιτύχουμε τον στόχο μας γιατί και το θέλουμε και το μπορούμε. Όλοι μαζί, ενωμένοι».

Ροή ειδήσεων

Advertisement