Connect with us

Ελλάδα

Σε εξέλιξη η φωτιά στον Όλυμπο – Οριοθετήθηκε στην Ροδόπη

Published

on

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στον Όλυμπο, ενώ οριοθετήθηκε η φωτιά στην περιοχή της Ροδόπης.

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε στον Όλυμπο, το μεσημέρι της Κυριακής πάνω από την τοποθεσία Μπεχτέσι, στην κοινότητα Καρυάς Ελασσόνας

Η φωτιά συνεχίζει να καίει σε δύσβατη περιοχή ενώ από το πρωί ενεργοποιήθηκαν και εναέρια μέσα.

Καλύτερα είναι τα νέα από το μέτωπο της Ροδόπης. Μετά από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες κατάφεραν τελικά να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Στην περιοχή ωστόσο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων.

37 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Συνολικά 37 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement