Connect with us

Ελλάδα

Νέα Φιλαδέλφεια: Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 94 Κροάτες χούλιγκαν – Ψάχνουν άλλους 50 σε όλη τη χώρα

Published

on

Στον Εισαγγελεά οδηγήθηκαν το πρωί της Τετάρτης οι 94 Κροάτες συλληφθέντες για τη δολοφονική επιδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Ελλάδα από την Αστυνομία με στόχο τον εντοπισμό κι άλλων χούλιγκαν που συμμετείχαν στα επεισόδια και έχουν διαφύγει.

Κατά πληροφορίες άλλα τουλάχιστον 50 άτομα διαφεύγουν μέχρι στιγμής και για τον σκοπό αυτό οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί σε σύνορα και εθνικές οδούς.

Την ίδια στιγμή, έρευνες πραγματοποιούνται σε σπίτια, ξενοδοχεία και καταλύματα στην Αττική, καθώς από τις προηγούμενες ημέρες η Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας είχε ενημερώσει πως ενδέχεται οι Κροάτες χούλιγκαν που θα έφταναν στη χώρα μας, να μείνουν διασκορπισμένοι σε διάφορα σημεία γύρω από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

xouligkan1

Σνυελήφθησαν άλλοι πέντε

Στο μεταξύ, άλλους πέντε Κροάτες χούλιγκανς για τους οποίους προέκυψε ότι συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια, εντόπισαν κατά τη διάρκεια της νύχτας λιμενικοί και αστυνομικοί στη Θεσπρωτία.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ οι πέντε Κροάτες εντοπίστηκαν από λιμενικούς στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ενώ ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν στο πλοίο με προορισμό την Ιταλία. Αρχικά οι πέντε Κροάτες προσήχθησαν στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσπρωτίας με την έρευνα να δείχνει ότι συμμετείχαν στην φονική επιδρομή έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ με θύμα τον άτυχο 29χρονο φίλαθλο του «δικεφάλου».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες όταν ολοκληρωθεί η έρευνα για τους πέντε Κροάτες θα μεταφερθούν με ειδική μεταγωγή στην Αθήνα.

H ανακοίνωση του Λιμενικού

Στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών, υπηκοότητας Κροατίας, ηλικίας 25, 41,29, 25 και 31 ετών, προέβησαν βραδινές ώρες χθες στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του επιβατικού λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο με προορισμό το λιμάνι Μπάρι Ιταλίας διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν επαρκώς τον λόγο και την διάρκεια παραμονής τους στη χώρα και επιπλέον δήλωσαν πως έκαναν διακοπές στην Ελλάδα και επιστρέφουν στη χώρα τους χωρίς να κατέχουν αποσκευές.

Δεν ήρθαμε να κάνουμε επεισόδια, λένε οι Κροάτες χούλιγκαν

Την ίδια στιγμή, σε αλληλοκοκατηγορίες προχώρησαν οι Έλληνες και Κροάτες χούλιγκαν που συνελήφθησαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Στη διάρκεια της κράτησής τους και στις καταθέσεις τους στους αστυνομικούς, οι Έλληνες (που έχουν αφεθεί ελεύθεροι) κατηγόρησαν τους Κροάτες για τα δολοφονικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και οι χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, από την πλευρά τους, λένε το αντίστροφο.

Μάλιστα, τονίζουν πως δεν ήρθαν στην Αθήνα για να προκαλέσουν επεισόδια, αλλά για να στηρίξουν ψυχολογικά της ομάδα τους και να παρακολουθήσουν τον αγώνα από τις καφετέριες.

Παράλληλα, κανείς από τους 94 Κροάτες δεν αποδέχεται πως είναι ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου (έχει ληφθεί από όλους δείγμα DNA για ταυτοποιηθεί με το γενετικό υλικό που βρέθηκε στον τόπο της επιδρομής) και φροντίζουν να κρατούν σκληρή στάση.

Ροή ειδήσεων

Advertisement