Connect with us

Ελλάδα

Φωτιά στη Ροδόπη: Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες στον Σώστη – Εκκενώθηκαν έξι οικισμοί (βίντεο και φωτογραφίες)

Published

on

Σπίτια καίγονται στο χωριό Σώστης, όπου  μαίνεται η φωτιά από νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας.  Μηνύματα από το «112» εστάλησαν στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών συνολικά έξι οικισμών για εκκένωση στην Ροδόπη, όπου έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Συγκεκριμένα, η ειδοποίηση απευθυνόταν σε όσους βρίσκονταν στους οικισμούς  Πολύανθος, Σώστης και Ληνό με οδηγία να εκκενώσουν προς την Κομοτηνή., ενώ για την ίδια φωτιά πριν από λίγη ώρα είχε σταλεί αντίστοιχο προεισοποιητικό μήνυμα σε δύο άλλους οικισμούς, και συγκεκριμένα στον  Μέγα Πιστό και τον Μίσχο με οδηγία να κατευθυνθούν προς τον Ίασμο Ροδόπης. Σημειώνεται πως έχει εκκενωθεί και η Άνω Δροσίνη, όπου βρίσκεται το κύριο μέτωπο.

 

Μέχρι στιγμής σημαντικός αριθμός σπιτιών  έχουν τυλιχθεί στις φλόγες στο χωριό Σώστης. Συγκεκριμένα, σε 5 ή 6 ανέρχονται τα σπίτια που κάηκαν στο χωριό Σώστης, ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στην περιοχή υπάρχουν δύο πύρινα μέτωπα σε Μίσχο και ‘Ανω Δροσίνη και ανέφερε ότι «η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έχει επεκταθεί στον ορεινό όγκο προς δυτικά».

Το μέτωπο καίει ανεξέλεγκτο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως ζώα υπήρχαν μέσα σε μαντριά, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι.

Επί ποδός «εθελοντές, άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα και η αυτοδιοίκηση», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαλικίδης. Παρόντες στο πύρινο μέτωπο είναι και Ελληνική Αστυνομία, Στρατός, Πολιτική Προστασία.

Η πυρκαγιά εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στους πρόποδες του Παπικίου Όρους όταν υπάρχει πυκνή βλάστηση. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τη φωτιά, καθώς τα εναέρια μέσα τη στιγμή που ξεκίνησε η φωτιά επιχειρούσαν στο μεγάλο μέτωπο του Έβρου, αλλά και στο πρώτο μέτωπο που είχε ξεσπάσει σήμερα στην Άνω Δροσίνη Ροδόπη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην ‘Ανω Δροσίνη Ροδόπης επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 11 υδροφόρα οχήματα και σε αυτήν του Μίσχου 14 πυροσβέστες με 7 υδροφόρα οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Δείτε φωτογραφίες:

ΡΟΔΟΠΗ_ΜΑΧΗ_ΜΕ_ΤΙΣ_ΦΛΟΓΕΣ

 

sostis1
sostis2
sostis3
sostis4
sostis5

Ροή ειδήσεων

Advertisement