Connect with us

Διεθνή

Λουκασένκο για θάνατο Πριγκόζιν: «Τον είχα προειδοποιήσει να προσέχει – Δεν το έκανε ο Πούτιν»

Published

on

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, που είχε μεσολαβήσει για να λήξει η ένοπλη ανταρσία του Γεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε την Παρασκευή ότι είχε προειδοποιήσει τον αρχηγό της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, να «προσέχει για τυχόν απειλές κατά της ζωής του». Επίσης είχε επιμείνει οι μαχητές της Wagner να παραμείνουν στη Λευκορωσία.

Επίσης δήλωσε ότι τον Ιούνιο είχε πείσει τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, να μην «εξοντώσει» τον Πριγκόζιν και τη μισθοφορική του οργάνωση. Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, που σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του ιδιωτικού του αεροσκάφους το βράδυ της Τετάρτης, είχε απορρίψει δύο φορές τις ανησυχίες που του διατυπώθηκαν.

«Θα πεθάνεις»

Ο Λουκασένκο δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της ένοπλης ανταρσίας της Wagner είχε προειδοποιήσει τον Πριγκόζιν ότι θα «πέθαινε» αν συνέχιζε να βαδίζει προς τη Μόσχα, συπληρώνοντας ότι ο αρχηγός της μισθοφορικής ομάδας του είχε απαντήσει «Στο διάολο με αυτό – θα πεθάνω».

«Παιδιά, να προσέχετε» είχε πει στους επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν και τον Ντμίτρι Ούτκιν, όταν εκείνοι πήγαν να τον συναντήσουν μετά την ανταρσίας.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Λευκορωσίας ξεκαθάρισε ότι πιστεύει ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν είχε καμία σχέση με τη συντριβή του αεροπλάνου του Πριγκόζιν. «Γνωρίζω τον Πούτιν: είναι υπολογιστικός, πολύ ήρεμος, ακόμη και αργός στις αντιδράσεις του», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι το έκανε ο Πούτιν. Πρόκειται απλώς για μια πολύ σκληρή και αντιεπαγγελματική δουλειά» πρόσθεσε.

«Η Βάγκνερ θα ζήσει στη Λευκορωσία»

Ο Λουκασένκο δήλωσε επίσης ότι οι μαχητές της Βάγκνερ θα παραμείνουν στη Λευκορωσία. «Η Βάγκνερ έζησε, η Βάγκνερ ζει και η Βάγκνερ θα ζήσει στη Λευκορωσία».

Ροή ειδήσεων

Advertisement