Connect with us

Ελλάδα

Φωτιά στην Άνδρο: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Δύσκολη κατάσταση στο Βιτάλι

Published

on

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει από το πρωί του Σαββάτου (26/8) στην Άνδρο, στην περιοχή Βιτάλι. Το συγκεκριμένο μέτωπο, καθώς υπάρχουν κι άλλα μικρότερα που δημιουργούν προβλήματα, είναι και το πιο σοβαρό σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής.

Μάλιστα, το μεσημέρι του Σαββάτου ήχησε και το 112 έτσι ώστε οι κάτοικοι του χωριού Γίδες να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς το Γαύριο.

Στα σημεία επιχειρούν συνολικά 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη.

Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες του Δήμου ενώ μία υδροφόρα του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου κάηκε ολοσχερώς χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξουν θύματα ή τραυματισμοί.

Σύγκεκριμέα σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Enandro.gr νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου στην τοποθεσία «Αγία Μαρίνα» κοντά στο μέτωπο που είχε ξεσπάσει στο Βιτάλι η φωτιά εγκλώβισε την υδροφόρα του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου και ο οδηγός αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει μέσα από τις φλόγες που είχαν κυκλώσει το σημείο. Αποτέλεσμα ήταν η υδροφόρα να καεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σε λίγη ώρα αναμένονται στην Άνδρο αρκετές ενισχύσεις και γίνεται λόγος για 12 πυροσβεστικά οχήματα και τα πληρώματά τους που θα φτάσουν με το πλοίο των 17:30 στο νησί για να ενισχύσουν τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς.

Επιπλέον, αναμένονται άλλα τρία οχήματα και τα πληρώματά τους από εθελοντικές ομάδες τα οποία αναμένονται πιο αργά, τις βραδινές ώρες.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement