Connect with us

Ελλάδα

Φωτιά στην Πάρνηθα: «Έκανα αυτό που έπρεπε, μετά συνειδητοποίησα ότι έβαλα σε κίνδυνο τη ζωή µου»

Published

on

Ο Λεωνίδας Ρόδης είναι ένας ακόµα µικρός ήρωας της διπλανής πόρτας που ξεπήδησε µέσα από τις καταστροφικές φλόγες στην πρόσφατη φωτιά στην Πάρνηθα. Ο 27χρονος ιδιωτικός υπάλληλος είναι ο άνθρωπος που αψήφησε τις φλόγες και µε κίνδυνο της ζωής του έσπευσε να σώσει εγκλωβισμένα ζώα.

Οι φωτογραφίες την ώρα που τραβούσε τα ζώα µέσα από τους καπνούς έγιναν viral, όμως αυτό είναι το τελευταίο για τον ίδιο. Ο Λεωνίδας Ρόδης μίλησε στη Secret και τη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη για το τι ακριβώς συνέβη εκείνες τις δύσκολες ώρες.

«Τα ζώα αυτά ήταν του πατέρα µου. Εκείνη την ημέρα έλειπε διακοπές και δεν ήταν κανένας στον στάβλο. Εµένα µε ειδοποίησαν οι φίλοι µου ότι φτάνει η φωτιά προς τον στάβλο και, επειδή µένω στα Λιόσια, πήρα το αµάξι µου αµέσως για να πάω στο σηµείο», περιγράφει ο 27χρονος.

«Όταν έφτασα εκεί, ήταν όλα τυλιγμένα στις φλόγες και το πρώτο πράγµα που σκέφτηκα είναι πώς θα βγάλω τα ζώα από τον στάβλο για να σωθούν. Άφησα το αµάξι και αµέσως έτρεξα προς τον στάβλο για να βγάλω τα ζώα έξω.

Προσπάθησα να πάρω τα γαϊδουράκια πρώτα, γιατί αυτά είχαν φοβηθεί από τη φωτιά και είχαν καθηλωθεί µέσα. Επιασα ένα σχοινί, το πρώτο που βρήκα µπροστά µου, έδεσα το γαϊδουράκι και το τράβηξα προς τα έξω, ενώ ο αδελφός µου από πίσω µε φωνές το τρόµαζε για να βγει έξω από τον στάβλο. Το τραβήξαµε και το αφήσαµε ελεύθερο.

Ξαναµπήκαµε στον στάβλο για να βγάλουµε το άλογο. Το δέσαµε µε ένα σχοινί και το τραβήξαµε προς τα έξω σε κάποιο σηµείο όπου δεν είχε φλόγες, για να το αφήσουµε εκεί», συνεχίζει την αφήγησή του ο Λεωνίδας Ρόδης.

«Η φωτιά είχε αρχίσει να φουντώνει, όµως έπρεπε να σώσουµε και τα δύο σκυλιά που είχαν µείνει µέσα. Αυτό που πήρα στην αγκαλιά µου ήταν σχεδόν λιπόθυμο από τους καπνούς και την υψηλή θερµοκρασία, όµως ευτυχώς το άλλο ήταν καλά και µε ακολούθησε χωρίς να χρειαστεί να το πάρω στα χέρια. Πήγα προς το αυτοκίνητο και έβαλα τα σκυλιά µέσα για να τα πάω στο σπίτι», καταλήγει στην περιγραφή του για την καταστροφική φωτιά ο 27χρονος.

«Έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω. Να τα άφηνα να καούν; ∆εν γινόταν αυτό. Από τη στιγµή που µπορούσα να το κάνω, το έκανα, ακόµα και µε κίνδυνο, γιατί, αν δεν τα έσωζα, θα είχα τύψεις. Εκείνη την ώρα δεν φοβήθηκα. Μετά συνειδητοποίησα ότι έβαλα σε κίνδυνο τη ζωή µου», εξομολογείται στη Secret.

Ροή ειδήσεων

Advertisement