Κυριακή 21 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μεταφορά 15.138 μαθητών

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ολοκλήρωσε τις διαγωνιστικές διαδικασίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και ανατέθηκαν στους προσωρινούς αναδόχους τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το σχολικό έτος 2023-2024 για την έγκαιρη και απρόσκοπτη μεταφορά 15.138 μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όλων των τύπων δημοσίων σχολείων στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Ο Αντιπεριφέρειαρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού ελέγχου, Ανδρέας Φίλιας σε συνεργασία με τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες, Μαρία Σαλμά, Χαράλαμπο Μπονάνο και Βασίλη Γιαννόπουλο, δρομολόγησαν έγκαιρα τις απαιτούμενες διαδικασίες και με βάση την πρώτη καταγραφή αναγκών των σχολείων διαμόρφωσαν ήδη τα δρομολόγια για την επόμενη σχολική χρονιά 2022-23, προϋπολογισμού περίπου 23 εκατ. ευρώ, ώστε την 11η Σεπτεμβρίου οι μαθητές της Περιφέρειάς μας που δικαιούνται μεταφοράς να προσέλθουν χωρίς τα προβλήματα που διαπιστώνονταν παλαιότερα στο σχολείο τους έγκαιρα και με ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα δωρεάν μεταφοράς μαθητών εξυπηρετεί 15.138 μαθητές στη Δυτική Ελλάδα, με 4.235 δρομολόγια λεωφορείων και μισθωμένων ταξί. Από το σύνολο των δρομολογίων, για τα 47 ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί, καθώς ο πρώτος κηρύχτηκε άγονος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement