Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μεταφορά 15.138 μαθητών

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ολοκλήρωσε τις διαγωνιστικές διαδικασίες

Published

on

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και ανατέθηκαν στους προσωρινούς αναδόχους τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το σχολικό έτος 2023-2024 για την έγκαιρη και απρόσκοπτη μεταφορά 15.138 μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όλων των τύπων δημοσίων σχολείων στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Ο Αντιπεριφέρειαρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού ελέγχου, Ανδρέας Φίλιας σε συνεργασία με τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες, Μαρία Σαλμά, Χαράλαμπο Μπονάνο και Βασίλη Γιαννόπουλο, δρομολόγησαν έγκαιρα τις απαιτούμενες διαδικασίες και με βάση την πρώτη καταγραφή αναγκών των σχολείων διαμόρφωσαν ήδη τα δρομολόγια για την επόμενη σχολική χρονιά 2022-23, προϋπολογισμού περίπου 23 εκατ. ευρώ, ώστε την 11η Σεπτεμβρίου οι μαθητές της Περιφέρειάς μας που δικαιούνται μεταφοράς να προσέλθουν χωρίς τα προβλήματα που διαπιστώνονταν παλαιότερα στο σχολείο τους έγκαιρα και με ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα δωρεάν μεταφοράς μαθητών εξυπηρετεί 15.138 μαθητές στη Δυτική Ελλάδα, με 4.235 δρομολόγια λεωφορείων και μισθωμένων ταξί. Από το σύνολο των δρομολογίων, για τα 47 ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί, καθώς ο πρώτος κηρύχτηκε άγονος.

«Μέλημα μας είναι ο έγκαιρος σχεδιασμός των δρομολογίων και η ολοκλήρωση των διαδικασιών προκειμένου το έργο της μεταφοράς των μαθητών να ξεκινήσει απρόσκοπτα από την πρώτη κιόλας ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς. Για μια ακόμα φορά καταφέραμε όλες οι απαραίτητες ενέργειες να έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα και πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Η εμπειρία των υπηρεσιακών μας παραγόντων, η συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και η επιτάχυνση των διαδικασιών με χρήση νέων προγραμμάτων σχεδιασμού και προγραμματισμού συνέβαλαν καθοριστικά στο παραγόμενο αποτέλεσμα. Βούληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Περιφερειάρχη είναι η διασφάλιση της έγκαιρης και ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, ώστε και το επόμενο διάστημα να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε νέα ανάγκη προκύψει και σε κάθε περίπτωση να καλύψουμε με νέους διαγωνισμούς τα άγονα δρομολόγια. Ιδιαίτερο βάρος για εμάς αποτελεί η ασφάλεια της μεταφοράς των μαθητών και η τήρηση της νομοθεσίας το οποίο θα επιβλέπουμε με συνεχείς ελέγχους καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου – Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ΠΔΕ, Ανδρέας Φίλιας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement