Connect with us

Ελλάδα

Δολοφονία 36χρονου Αντώνη: «Θα υπάρξουν και άλλοι κατηγορούμενοι» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος

Published

on

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν και άλλοι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη, που σπρώχτηκε από μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, έκανε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Απόστολος Λύτρας.

Μάλιστα, δίνει τη δική του εκδοχή σχετικά με το γιατί το πλοίο αναχώρησε και έπλεε για περίπου 50 λεπτά, πριν διαταχθεί από τον εισαγγελέα να επιστρέψει στον Πειραιά. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι επειδή το «μαύρο κουτί» του πλοίου «γράφει» περίπου τα τελευταία 30 λεπτά του ταξιδιού, ίσως κάποιος σκέφτηκε να συνεχίσει το ταξίδι ώστε να εξαφανιστούν πειστήρια.

Μιλώντας στο MEGA, ο Απόστολος Λύτρας, ανέφερε: «Δεν υπάρχει κανένας ενδεχόμενος δόλος. Δεν είναι ότι θα έπρεπε να γνωρίζει ότι μπορεί να σκοτωθεί. Είναι σίγουρο ότι θα σκοτωθεί. Δεν χρειάζεται να είσαι ναυτικός χρόνια και μια πολύ μικρή εμπειρία να έχεις, όταν οι μηχανές λειτουργούν και σε τόσο κοντινή απόσταση ξέρεις τι θα συμβεί.

Όταν οι μηχανές λειτουργούν είναι δεδομένο ότι θα σκοτωθείς. Είναι δεδομένο ότι το γνώριζαν αυτό. Ένα πολύ σοβαρό γεγονός είναι ότι όλοι είναι συνδεδεμένοι με ενδοεπικοινωνία για να ενημερώσουν για κάβους, μπουκαπόρτα. Το πληροφορήθηκε όλο το πλοίο μέσα σε 5 λεπτά.

Δεν βρέθηκε ένας να πει «μήπως πρέπει να γυρίσουμε; Να ενημερώσουμε κάποιον;». Υπάρχει το «μαύρο κουτί». Υπάρχει το VDR, είναι το «μαύρο κουτί» που καταγράφει τα στοιχεία του ταξιδιού και σε ήχο και σε εικόνα. Όταν το πλοίο γύρισε είναι υποχρεωμένο το Λιμενικό να κάνει κατάσχεση αυτού του υλικού και τι εικόνα υπάρχει.

Να δούμε τώρα, μπορεί να μην υπάρχει το υλικό και να έχει γραφτεί από πάνω η συνέχεια του ταξιδιού που θα δικαιολογήσει και γιατί σηκώθηκε και έφυγε το πλοίο. Αντιλαμβάνομαι ότι αν ήμουν καπετάνιος θα γύριζα πίσω. Αυτό το ξέρουν οι άνθρωποι του πλοίου. Είναι δεδομένο ότι τα επόμενα 5 λεπτά, ο ένας με τον άλλον δεν θα έχουν πει τι έχει συμβεί;

Θεωρώ ότι θα υπάρχουν κι άλλοι κατηγορούμενοι, αρκεί να γίνει η έρευνα όπως πρέπει. Είναι σίγουρο ότι έχουν ενημερωθεί και άλλοι άνθρωποι. Στο βίντεο που δείχνετε. Με το που ξεκινάει το πλοίο, φαίνονται άλλοι δύο υπάλληλοι της εταιρείας που περνούν από τη μια πλευρά του γκαράζ στην άλλη. Υπάρχουν κι άλλοι που γνωρίζουν τι έχει συμβεί».

Ροή ειδήσεων

Advertisement