Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απεγκλωβισμός ατόμων μέσω ελικοπτέρων- Οκτώ μέλη της Ομάδας Ορμητικών Νερών της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας σε Αθήνα και Δομοκό Λαμίας

Published

on

Η Ομάδα Oρμητικών Nερών της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας βρέθηκε προχθές το βράδυ στην Αθήνα για να συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστικής στην παροχή βοήθειας στους κατοίκους της Αττικής που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Nτάνιελ».

Χθες το πρωί πήραν εντολή να μεταβούν τέσσερα άτομα με τη διασωστική λέμβο για το Δομοκό Λαμίας προκειμένου να συμβάλουν στο έργο των συναδέλφων τους στην επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού του δοκιμαζόμενου πληθυσμού.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, χθες το μεσημέρι, ζητήθηκε ενίσχυση από το Πυροσβεστικό Σώμα και τέσσερα ακόμα μέλη της Ομάδας Ορμητικών Νερών κλήθηκαν να συνδράμουν, επανδρώνοντας τα δύο ελικόπτερα Agusta Bell 212 με δύο διασώστες το καθένα.

Τα ελικόπτερα απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο του Αράξου στις 2 και στις 3:30 το μεσημέρι και ρίχτηκαν στη μάχη για να μεταφέρουν κόσμο από τα πλημμυρισμένα σπίτια στο γήπεδο της Καρδίτσας.

ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ 6ης ΕΜΟΔΕ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΜΑ

Από χθες το πρωί στον Παλαμά Καρδίτσας μετέβη εξαμελής ομάδα της 6ης ΕΜΟΔΕ Πάτρας προκειμένου να βοηθήσουν τους πολίτες που βιώνουν δύσκολες στιγμές στις πληγείσες από την θεομηνία περιοχές. Τα μέλη της 6ης ΕΜΟΔΕ συνέδραμαν προκειμένου να μοιραστούν τρόφιμα στις γυναίκες και τα παιδιά που είχαν βρει καταφύγιο στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου στον Παναμά της Καρδίτσας. Οι στιγμές ήταν πολύ δύσκολες, καθώς οι πυροσβέστες κλήθηκαν να βρεθούν αντιμέτωποι με την απόγνωση και τον τρόμο που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας που βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας. Πριν από δύο μέρες, το κλιμάκιο της 6ης ΕΜΟΔΕ Πάτρας είχαν μεταβεί στο Κρανίδι παρέχοντας και εκεί τις υπηρεσίες τους.

 

 

Χάρης Τσίτσικας: «Θα είμαστε δίπλα στους πληγέντες»

«Μας έχουν ανάγκη και θα είμαστε δίπλα τους!» αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας, γνωστοποιώντας πως θα αποσταλεί βοήθεια στους πληγέντες.

Με αίσθημα ευθύνης τόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών όσο η Ένωση Αστυνομικών Αχαΐας μετά από ομόφωνη απόφαση θα αποστείλει βοήθεια στους πληγέντες από την κακοκαιρία συνανθρώπους μας στη Θεσσαλία. «Μπορούμε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στη γρήγορη επούλωση των πληγών από τη φονική κακοκαιρία»,

Ροή ειδήσεων

Advertisement