Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στην τελική ευθεία η περιοχή παρέμβασης του «Οpen Mall 2» Πάτρας

Published

on

Εν αναμονή προκειμένου να ξεμπλοκάρει η υπογραφή της σύμβασης με τον μειοδότη για ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα του έργου του «Open Mall 2» Πάτρας, τη «Δημιουργία και ανάδειξη ταυτότητας εμπορικής περιοχής», είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών.

Το υπουργείο περιλαμβάνει την εγκατάσταση επιγραφών από plexi glass, φωτεινών επιγραφών, αυτοποτιζόμενων ανθοστηλών, καθώς και ειδικού φωτισμού εξωτερικών όψεων στις προσόψεις όλων των ωφελούμενων επιχειρήσεων της περιοχής παρέμβασης (Ρήγα Φεραίου – Κωνσταντινουπόλεως – Αγίας Σοφίας – Μαιζώνος – Αράτου).
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε αυτή την Τρίτη στο Δ.Σ. του Εμπορικού, η σχετική προμήθεια αναρτήθηκε στην Διαδικτυακή Πύλη Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων «ΕΣΗΔΗΣ» με ανάδοχο – μειοδότη την εταιρεία «ΓΡΑΜΜΗ – ΤΣΙΠΙΑΝΙΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ», υπήρξε όμως ένσταση από την εταιρεία «Επιγραφές Κοτικιάν». Η διοίκηση του Ε&ΕΣΠ προσπάθησε να ξεπεράσει την εμπλοκή όμως η ένσταση θα δικαστεί κανονικά και θα κριθεί στις 5 Οκτωβρίου.
«Το έργο του «Οpen Mall 2» Πάτρας είναι πλέον στην τελική ευθεία. Κρίναμε ότι η πρώτη προσφορά για το υποέργο «Δημιουργία και ανάδειξη ταυτότητας εμπορικής περιοχής» ήταν νομότυπη, δόθηκαν και κάποιες περαιτέρω διευκρινίσεις, τελικά όμως θα πρέπει να εξεταστεί η ένσταση της άλλης εταιρείας που υπέβαλε την προσφορά» επισημαίνει ο πρόεδρος του Ε&ΕΣΠ Κώστας Ζαφειρόπουλος.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο σύμβουλος Γιάννης Ρούπας δεσμεύθηκε να τοποθετηθεί εφόσον του παραδοθεί η σχετική αλληλογραφία μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών και του Υπουργείου Ανάπτυξης που «τρέχει» το έργο του “Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Πάτρας – Open Mall II”.
Το επόμενο υποέργο το οποίο αποφάσισε την Τρίτη να προχωρήσει το Δ.Σ. είναι η «Διάχυση και προώθηση του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου» το οποίο περιλαμβάνει δράσεις προώθησης των αποτελεσμάτων όπως η διοργάνωση εκδήλωσης παρουσίασης, η παραγωγή ψηφιακού λογότυπου και η προβολή σε Ψηφιακά (ηλεκτρονικά) Μέσα. Το υποέργο θα προχωρήσει με απευθείας ανάθεση αλλά θα προηγηθεί η υποβολή και η αξιολόγηση προσφορών στον Εμπορικό Σύλλογο.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΘ

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατέθεσε Υπόμνημα με προτάσεις ενόψει των εξαγγελιών της 87ης ΔΕΘ. Οι προτάσεις που σχετίζονται και με το σχετικό Υπόμνημα που κατέθεσε η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας (ΟΕΕΣΠ), περιλαμβάνει άμεσα μέτρα ανακούφισης της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας από το ενεργειακό κόστος στα οποία προστίθενται και τα πάγια αιτήματα του εμπορίου για:
-τη θεσμοθέτηση ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού καθώς και αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ όπως ισχύει για όλους τους πολίτες,
-την κατάργηση της προκαταβολής φόρου και τους τέλους επιτηδεύματος,
-τη διαγραφή ασφαλιστικών και φορολογικών χρεών που δημιουργήθηκαν στην πανδημία,
-νέα ρύθμιση χρεών σε 120-240 δόσεις, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις,
-πρόσβαση σε όλους στο τραπεζικό σύστημα για δάνεια κάλυψης επιταγών και υποχρεώσεων,
-αναστολή του μέτρου της μεταφοράς των δανείων του ΤΕΜΠΜΕ στις εφορίες,
-σχεδιασμό των νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ ειδικά για εμπορικές επιχειρήσεις.
Ο Ε&ΕΣΠ συμπληρώνει το Υπόμνημα με αίτημα για άμεσα αναπτυξιακά έργα στην περιοχή, την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης του έργου της Πατρών-Πύργου, με σύγχρονο αυτοκινητόδρομο χωρίς διόδια και την έλευση, άμεσα, του τρένου στην Πάτρα με υπογειοποίηση στον αστικό ιστό. «Θεωρούμε τα μέτρα αυτά αναγκαία όχι μόνον για την επιβίωση μεγάλου μέρους της τοπικής μικρής εμπορικής και γενικά επιχείρησης, αλλά και απαραίτητα για την ανάπτυξη της περιοχής, της εθνικής οικονομίας και την ανάσχεση του κύματος φτωχοποίησης και ανεργίας. Είναι επιτακτική ανάγκη η λήψη πρωτοβουλιών για να σταματήσουμε αυτή την καταστροφή» καταλήγει το Υπόμνημα στον Πρωθυπουργό.

Ροή ειδήσεων

Advertisement