Connect with us

Ελλάδα

Blue Horizon: Γιατί ο πλοίαρχος δεν σταμάτησε το πλοίο όταν έσπρωξαν τον Αντώνη στη θάλασσα – Τι απαντά ο δικηγόρος του

Published

on

Στο ερώτημα, γιατί δεν σταμάτησε το πλοίο, όταν έσπρωξαν τον Αντώνη στη θάλασσα απάντησε ο πλοίαρχος του Blue Horizon μέσω του δικηγόρου του Γιώργου Κοκοσάλη ο οποίος μίλησε στο crertalive.gr.

O δικηγόρος του υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να σταματήσει για τρεις λόγους:

«Πρώτον, γιατί δεν προβλέπεται από το λεγόμενο μνημόνιο ενεργειών διότι αν σταματούσε, το πλοίο θα ήταν ακυβέρνητο με μεγάλο κίνδυνο όσων επέβαιναν, επιβατών και πληρώματος, των ελλιμενισμένων πλοίων και των επιβαινόντων σε αυτά. Θα μπορούσε να πέσει στον λιμενοβραχιόνα, θα μπορούσε να πέσει στον ντόκο και να συνθλίψει τον Αντώνη.

Δεύτερον δεν του δόθηκε εντολή να σταματήσει από το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Πλοίων, όπως ανάλογη εντολή του δόθηκε τόσο στις 21.42 που του ζητήθηκε να διακόψει τον πλου και να περιμένει νεότερες οδηγίες, όσο και στις 22.00 οπότε και διατάχθηκε να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά.

Τρίτον, για τους προαναφερόμενους λόγους το Κέντρο Ελέγχου του έδωσε εντολή να εξέλθει από το λιμάνι του Πειραιά με ελάχιστη ταχύτητα πηδαλίου.

Κατά συνέπεια, ο εντολέας μου, ενήργησε με βάση το μνημόνιο ενεργειών του μέσου συνετού καπετάνιου».

Εκτός από τον 50χρονο πλοίαρχο, για την αποτρόπαια υπόθεση κατηγορούνται ακόμα: ο 47χρονος ύπαρχος, πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος και έσπρωξε στο θάνατο τον άτυχο Αντώνη, ο 52χρονος υποπλοίαρχος, και ένας ακόμα ναυτικός, 52 ετών, πατέρας ενός παιδιού.

Οι κατηγορούμενοι πήραν νέα προθεσμία και θα απολογηθούν το πρωί της Κυριακής (10.09.2023). Σύμφωνα με πληροφορίες ο υποπλοίαρχος νοσηλεύεται, λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, και πιθανότατα θα απολογηθεί στο νοσοκομείο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement