Connect with us

Ελλάδα

Blue Horizon: Αναλαμβάνω την ευθύνη για ό,τι συνέβη, λέει ο ύπαρχος

Published

on

Την ευθύνη ό,τι συνέβη ανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υποπλοίαρχος του Blue Horizon, στην απολογία του σχετικά με τον θάνατο του 36χρονυ Αντώνη Καρυώτη.

Στην απολογία του που δόθηκε από νοσοκομείο, ο ύπαρχος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, φέρεται να υποστηρίζει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συνέβη, αλλά δεν αποδέχεται το νομικό χαρακτηρισμό της πράξης ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο.

«Πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Γλίστρησε κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Ήθελα να πέσω να βοηθήσω, αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο» φέρεται να ισχυρίστηκε ο ίδιος στην απολογία του.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι όταν γύρισε προς τα πίσω για να πάρει σωστικό μέσο, «ο άνθρωπος είχε πνιγεί από την περιδίνηση».

Υπενθιυμίζεται ότι νωρίτερα την Κυριακή ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των άλλων τριών μελών του πληρώματος του πλοίου στην εισαγγελία του Πειραιά .

Ο υποπλοίαρχος νοσηλεύεται με ισχαιμικό επεισόδιο στο Θριάσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στον πλοίαρχο που κατηγορείτο για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση.

Μετά τις καταθέσεις θα συνεδριάσουν ανακριτής και εισαγγελέας για να αποφασίσει την ποινική τους μεταχείριση.

Κατηγορούμενοι είναι ο πλοίαρχος, ο υποπλοίαρχος, ο ύπαρχος και ο λοστρόμος του πλοίου, οι οποίοι κατέθεσαν απολογητικό υπόμνημα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement